IT-ul este cea mai sigură profesie a viitorului. Aceasta este concluzia workshopului desfășurat la universitatea gălățeană Danubius. Întîlnirea care a avut tema „Știință și cercetare la malul Dunării” a fost realizată în parteneriat cu Asociaţia TEHNOPOL Galaţi, Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi cu Liceul Tehnologic Transporturi Căi- Ferate Galaţi. Sute de liceeni pasionați de lumea tehnologiei și a inovării au participat la acest workshop şi au avut oportunitatea de a interacţiona cu reprezentanții membrilor fondatori ai Clusterului IT&C Dunărea de Jos. A fost un prilej deosebit de a afla informații valoroase de la specialiști în domeniul tehnologiei cu privire la perspectivele oferite de o viitoare carieră în acest domeniu.
Proiectele de inovare şi rolul formator al mediului academic Danubian în spiritul global al inovării, a fost tema intervenţiei lui Andy Pușcă, Rectorul Universităţii „Danubius”: „Astăzi se simte un noul val. Valul tehnic care este foarte bine poziţionat în comunitatea noastră, o comunitate care face ceea ce face pentru că îi place şi pentru că este nevoie de o educaţie altfel! Totul este on line, astăzi! Este unul dintre sensurile dezvoltării Universităţii „Danubius”.
Fiind Săptămîna Educaţiei Globale, rectorul Andy Pușcă a evidenţiat dezvoltarea internaţională a instituţiei de învăţămînt superior pe care o reprezintă: „Ne-am propus să aducem toată cunoaşterea lumii în comunitate. Suntem foarte atenţi la tot ceea ce se întîmplă în lumea globală!”.
Agenda evenimentului a cuprins numeroase teme interesante iar cluster, inovare, creaţie au fost termenii-cheie prezenţi în majoritatea intervenţiilor.
Un workshop despre știință și cercetare a avut loc la Universitatea Danubius (P)
-->