Pare un banc, dar nu e: o turistă a făcut un city break la un hotel de 3 stele proaspăt amenajat în Galați. „Așa i-a trebuit, cine a pus-o?!”, ar fi reacția majorității gălățenilor. Experiența, de neuitat, a fost făcută public și nu este deloc plăcută nici la nivelul serviciilor oferite, al interacțiunii umane și nici al atracțiilor oferite de infrastructura locală.
Andra Samoilă a ajuns în Galați „în căutare de povești de viață pentru un documentar canadian” și a ales să secazeze într-un hotel proaspăt construit, cotat cu 3 stele. Stelele moldovenești aveau însă alte apucături față de suratele lor de prin alte hoteluri: impuneau o limitare a orei de cazare, un mic dejun „copios” la benzinăria din apropiere și lenjeria schimbată doar după plecare. Galați style!
În tupeul meu fantastic, am îndrăznit să cer, după două zile de cazare, să se facă o curățenie în cameră. Atunci am stârnit alte valuri în rândul angajaților, care mi-au explicat că nu se face curățenie pe perioada șederii, ci doar după. Am insistat că aș dori prosoape curate și un mop în cameră, măcar. Nu mică mi-a fost mirarea când, întoarsă după o zi de muncă în teren, am constatat că nimic din ceea ce am cerut nu s-a întâmplat. Am căutat explicații și mi s-a zis foarte clar că e vina mea că am murdărit camera înainte să plec și că trebuia să strâng după mine, că doar, na, suntem la hotel”, susține turista. Principiul „cine strică – plătește” a fost puțin extins de hotelierii noștri la „cine murdărește – curăță”, ce atâta supărare?
Oamenii sălbăticiți și cioara vopsită
La asemenea experiențe, concluziile nu puteau fi măgulitoare: „oamenii s-au sălbăticit și au creat diverse mecanisme de apărare prin care încercă să-și justifice incompetența, neștiința și lipsa de profesionalism, dar nu înțeleg de ce este atât de greu să ne facem treaba. Nu îți pasă de oameni. Ți-e lene să vii la muncă și ți-e lehamite de tot ce e în jur.
Iar lehamitea merge dincolo de ușile acestui spațiu de cazare pe care vă recomand din toată inima să îl evitați. Se umblă cu cioara vopsită în Galați, iar asta se vede din ceea ce ar trebui să fie principalul punct de atracție turistică din zonă – faleza.
O limbă de asfalt ciuruită de vremuri, îngustă și accidentată ce se întinde de-a lungul Dunării și care vrea să țină loc de pietonală. Acum 20 de ani, când am fost ultima oară în Galați, faleza tot așa arăta. Cu greu pot doi oameni să se plimbe braț la braț pe anumite porțiuni din faleza galățenilor.
Trag aer în piept, îmi fac bagajul și o întind. Galați, ești unul dintre locurile unde mă voi întoarce cu greu și doar dacă e musai. Da, îl voi evita, dar nu e o rezolvare. Pentru că așa continuă să rămână un oraș fantomă”, concluzionează turista.
Cu speranța că va avea o experiență mai plăcută dacă va alege Brăila, când va mai fi nevoită să ajungă prin zonă, las aici link spre întregul articol.
Auzi tu, city break la Galați!