Nu încetăm să ne minunăm de chestiile din noul Galați. Recent, am aflat că angajații de la societatea de termoficare Calorgal prestează activități de racket. Sau de cerșetor, în funcție de modul în care abordăm problema. Să explicăm.
De ceva timp încoace, echipe de la Calorgal umblă prin blocuri ca să stabilească….Nu prea știm ce vor să stabilească, nici nu ne interesează pentru că oricum activitățile lor sunt complet inutile și de multe ori prostești. Nouă ni s-a povestit că la fața locului se fac discuții despre debranșări ilegale, taxe și sume de bani. Mai pe direct, dacă tot umblă creanga prin oraș, băieții și-au propus să mai adune ceva bani la pușculița societății. Prin intermediul administratorilor de asociație, ei au transmis un mesaj cetățenilor care s-au debranșat ilegal(fără să plătească taxele stabilite prin CL și fără să aibă aprobarea Apaterm/Calorgal). Cică nu-i pedepsește nimeni pe respectivii dacă plătesc rapid taxele (intră în legalitate).
Nu știm dacă asta seamănă cu o amendă, taxă de debranșare sau taxă de protecție dar cu siguranță este comportament de borfaș de cartier. Ori, așa cum am mai spus, este apucătură de cerșetor, deoarece problema se pune în genul „dați și voi banii ăștia, pentru că societatea este cam săracă”. Asta, în loc să întocmească evidențe clare cu numărul de clienți, cu persoanele care s-au debranșat legal, cu indivizii care s-au debranșat ilegal etc.
Ar mai fi o chestie care ține de morală. Cetățenii care au respectat regulamentele și termenele, apoi au plătit taxele (aproximativ 700 de lei cu tot cu lucrare), sunt proști? În cazul lor, băieții de la termoficare au luat banii, au zis sarut mîna și la revedere. Sau cei care au rămas în sistem deoarece nu au avut bani de debranșare? Păi, unde este echitatea?
Exact ca în filmele cu borfași de mîna a treia: societatea Calorgal ar pofti la o taxă de protecție

-->