Principala arteră a Galaţiului, este vorba despre str. Brăilei, a intrat în reparaţii, la doi ani după ce, conform primarului Marius Stan, a fost modernizată cu asfalt de autostradă. În septembrie 2013, primarul Stan susţinea că firma Tancrad va turna asfalt de cea mai bună calitate pe str. Brăilei, asfalt care are în compoziţie polimeri şi pudră de cauciuc. Cel mai probabil, marea firmă de construcţii Tancrad a adus nişte polimeri SH, luaţi la reduceri din Dragonul Roşu, ca să zic aşa, iar în loc de pudră de cauciuc a pus pudră de talc. Altfel nu se explică cum de a crăpat str. Brăilei, la doar doi ani de cînd a fost renovată, vorba aia, cu materiale occidentale.
Astăzi (miercuri, 2 septembrie 2015), pe str. Brăilei, pe sensul de la Palatul de Justiţie către Inelul de Rocadă, se circula doar pe două benzi. Pe banda a treia, plombările erau în toi, pe o distanţă de aproape 500 de metri (vezi foto). Şoferii, logic, se înghesuiau pe celelalte benzi unde nu se lucra şi se bucurau dacă prindeau numai de patru ori semaforul de la Poliţie.
Tancrad repară tot pe banii primăriei ce a modernizat acum doi ani
Cu adevărat interesant este însă faptul că “lucrările de frezare şi plombare” de pe str. Brăilei sînt executate acum de o echipă mixtă formată din muncitori şi utilaje de la Tancrad şi Ecosal. Aşadar, în urmă cu doi ani, firma privată Tancrad Galaţi a modernizat str. Brăilei pe banii Primăriei Galaţi (a contribuabililor), iar astăzi lucrările de reparaţii sînt făcute (şi) de Ecosal, care se află în subordinea Primărei Galaţi, deci tot pe banii contribuabililor. În oraşele civilizate s-a inventat de multă vreme garanţia extinsă la lucrările de asfaltare, imputabilă firmei constructoare, în cazul în care crapă ceva înainte de termen. Nu este şi cazul Galaţiului, care ar trebui să renunţe la eticheta aia elitisto-pompoasă de Noul Galaţi şi să să adopte o titulatură mult mai apropiată de realităţile cotidiene: Noua Papua Guinee.