E greu cu nunțile în ziua de azi, în Galați și nu numai. Tipărești 150 de invitații (adică, teoretic, pentru 300 de persoane), iar în noaptea nunții, la restaurant, constați că ți-au venit doar 80 de inși. Adică 40 de perechi. Ai meniuri arvunite, bani de dat la cei care ți-au făcut aranjamentele florale și de plătit DJ-ul sau, după caz, lăutarii. Ospătarii trebuie și ei cumva impulsionați financiar, că doar și ei sînt români. Constați subit că ești pe pierdere, că nunta ta tinde să devină un eșec financiar răsunător. Și acum vine vestea cea mai nasoală: dimineață, după ce invitații vor fi plecat la casele lor, tu trebuie să achiți notele de plată. De unde faci tu rost de bani ca să onorezi facturile, în condițiile în care nunta nu a ieșit așa cum ți-ai fi dorit, cum ți-ai imaginat matale în cele mai frumoase vise?
Poză cu cutia în care se bagă darul la nuntă
Dacă ar fi să acționezi sub imperiul primului impuls, ar trebui să te năpustești, la ieșire, asupra invitaților și să îi tîlhărești, căci, cu siguranță, “golanii” mai au bani în buzunar, dar nu au vrut să îi bage în plic, pe motiv că, sanchi, nu le-a plăcut friptura sau muzica.
Dar dacă ești un om care nu agrează violența, situațiile confictuale, există și alte soluții. Cum ar fi, de exemplu, să iei cutia în care nuntașii trebuie să bage plicul și să defilezi cu ea prin restaurant (cum au făcut mirii din Galați, din poza de mai sus), implorînd cumva mila invitaților la nuntă. Adică, să le transmiți mesenilor mesajul că e cazul să bage mîna mai adînc în buzunar, căci cutia trebuie să fie cît mai plină de bancnote adevărate (nu trase la xerox), că altfel e de belea!