Astăzi, de Ziua Copilului, odată cu evenimentul organizat de Primăria Galați în Pacul Rizer, s-a văzut încă o dată că părinții nu au unde să își scoată copiii la plimbare. Cum s-a anunțat că în Parcul Rizer urmează să se pună în scenă ceva, nici nu mai contează ce anume, sute de părinți s-au revărsat, alături de copii, în acest loc. În viața mea nu am mai văzut așa aglomerație într-un parc din Galați. Iar acest lucru putea fi anticipat încă din momentul în care încercai să parchezi mașina în apropierea parcului. Toată strada Traian (cam de la Baia Comunală pînă la penitenciar), ba și arterele din spatele Spitalului Militar erau înțesate de mașini, astfel încît era imposibil să găsești un loc de parcare chiar și la 1 kilometru distanță de locul distracției.
Tot Parcul Rizer fusese cucerit de adulți și copii, de ziceai că se dă ceva gratis. Nu, nu se dădea nimic moca. Era vorba doar despre dorința părinților de a-și scoate copiii undeva, de 1 iunie, de Ziua Copilului. Și adevărul este că unde dracu să mergi cu copilul în Galațiul ăsta nenorocit? În Grădina Publică e șantier, în parcul din Țiglina I (fostul Orășel al Copiilor) e dezastru, pe faleză e plin de rolleri și bikeri, iar în parcul de la ieșirea din oraș spre Brăila (mai sus de Selgros și Real) este de-a dreptul respingător. A, da, ar mai fi Parcul CFR (am glumit, bre!).
Anca Țurcașiu – un cur mare și mult play-back
Ca o primă constatare, organizatorii evenimentului din Parcul Rizer (Primăria și Radio Galați) au fost pe lîngă subiect. De fapt, toată organizarea a constat în cîteva numere făcute pe genunchi, cu niște puști karateka din Galați și concertul susținut de Anca Țurcașiu care, pe lîngă faptul că și-a upgradat curul cu vreo două găleți de jumări, a făcut și play-back. Și doar pentru atîta lucru au spart organizatorii 15.000 de euro?, căci onorariul lu’ madam Țurcașiu nu cred că a depășit suma de 1.200 de euro. Ok, înțeleg că sînt multe guri flămînde în Galați, dar parcă nici să bagi mîna pînă la claviculă în bugetul unui eveniment dedicat copiilor.
În rest, în parc era ca la nebuni. Țiganii se spălau pe față în fîntînile arteziene, semn că se simțeau și ei bine de Ziua Copilului. Era și poliție mai la vale, de la Rutieră, dar agenții făcuseră un soi de ziua portierelor deschise la mașinile din dotare. Și bine au făcut, pentru că puștii iradiau de fericire atunci cînd urcau în mașinile polițistilor și aveau posibilitatea să claxoneze, să pornească ștergătoarele sau să dea drumul la semnalele acustice.