Un ou buclucaș azvârlit pe o farfurie alături de o lingură de piure de cartofi a stârnit o grămadă de comentarii negative pe Facebook
Mâncarea în spitale, mereu o problemă!
Galațiul nu face excepție, ba din contră. Farfuria pe care o vedem în fotografie reprezintă prânzul unui pacient minor de la Spitalul de Copii Galați. Conținutul arată într-un fel în care niciun om nu ar fi atras să guste. De mâncat cu poftă, nici vorbă!
Însă pentru noi, românii, mâncarea proastă din spitale a avut o soluție. Câți dintre noi nu am avut pe cineva în spital și am cărat sacoșe cu mâncare, apă, fructe și orice altceva mai era necesar? Spitalul nu are! Asta este replica pe care am primit-o ani de zile.
Și în ziua de astăzi, practica în ceea ce privește mâncarea este aceeași. Aparținătorii vin cu sacoșele de mâncare la bolnavi. Bolnavi care se plâng mereu că mâncarea spitalului e puțină și arată de parcă a fost făcută de Chef Dorel.
La ieșirea din spital însă te trezești cu foaia de decont. Iar prețurile practicate îți creează impresia că ai stat la un hotel de 5 stele.
Mâncarea în spitale, mereu o problemă: neîndestulătoare și cu aspect inestetic
Cazul cel mai recent prezentat pe o rețea de socializare prezintă prânzul din Spitalul de Copii Galați.
Ce vedeți în foto este ceea ce i se oferă unui minor drept masă de prânz: o lingura de piure și un ou care arată cel puțin ciudat. Ambele arată ca aruncate cu praștia pe farfurie. Minorul a cărui problemă de sănătate este gastrită, conform declarațiilor persoanei care a publicat fotografia.
Problema este însă modul în care se prezintă acea farfurie. Ai senzația că plating-ul a fost făcut de femeia de serviciu.
Am luat legătura cu managerul Spitalului de Copii Galați, doctorul Marius Dănilă, pentru a ne aduce lămuriri asupra a ceea ce vedem în fotografie.
Managerul spitalului, dr. Marius Dănilă a avut disponibilitatea de a ne răspunde cu proptitudine solicitării, lucru pe care îl apreciem.
”În spital se gătește pe regimuri comune și regimuri speciale, în funcție de afecțiuni. Alegerea de a găti oul la cuptor și a nu-l prăji face parte din decizia de a evita prăjelile, nocive pentru gastrită. Recunosc că acea farfurie nu arată deloc apetisant, însă nu este o chestiune de calitate a mâncării, ci doar de modul de prezentare. Asigur pe această cale părinții copiilor internați în spitalul nostru că voi acorda mai multă atenție felului în care mâncarea pacienților se prezintă, aspectului farfuriei și a mâncării în sine.
Îmi exprim totodată toată disponibilitatea către îmbunătățirea felului în care arată aceste meniuri. Nu este o misiune ușoară, dat fiind că suma alocată de stat pentru fiecare pacient este de 22 de lei. Vom face tot posibilul, însă, ca produsele să arate bine pe farfurie și să aibă o calitate indiscutabilă. Sunt deschis către orice sugestie din partea părinților pentru a asigura confortul micuților pe perioada internării.”
Oul buclucaș, motivul zarvei, nu va mai exista în meniul copiilor, promite managerul spitalului, cel puțin nu în acea formă de prezentare.