Trăim în Galați și asta ne mănâncă timpul și sănătatea. O lozincă de agățat la vreo televiziune locală, dar și pe sigla căminului de bătrâni din Galați. O instituție privată de toată bafta în care mor și se îmbolnăvesc oameni pe capete. Și în care, spun autoritățile, s-au întâmplat numeroase nereguli. Am spus nereguli? Aveți dreptate să mă certați. E mult mai rău.
În primul rând. În cămin se aflau 130 de bătrâni, deși autorizația permitea doar 66. Iese cu virgulă!
„Potrivit unui document al Ministerului Muncii, căminul avea autorizație doar pentru 66 de persoane. Și atunci stau și mă întreb, până acum cei care trebuiau să verifice nu au văzut? Eu sunt prefect doar din luna decembrie. Și atunci mă întreb ceilalți au autorizație, există dotări pentru personalul de acolo? Este o întrebare pe care trebuie să ne-o punem toți, inclusiv cei care au plătit sume de bani pentru ca bătrânii lor să fie internați în cămin.” (prefectul Gabriel Avramescu)
În al doilea rând. Din spatele managementului privat (este un cămin privat) nu se aude mai nimic, iar rudele bătrânilor au doar scenarii horor. Cică foame și medicamente pas.
„Nu am mai putut să iau legătura cu socrul meu de pe data de 19 martie. Am luat legătura cu un coleg telefonic. De mai bine de două zile nu au fost schimbați, de mâncare li se dă puțin. Prima masă a fost la ora 11.30 un ceai, medicația nu au primit-o de trei zile. Au fost lăsați în voia sorții, se simt părăsiți, chiar așa au spus.” (Dragoș Năstase)
În al treilea rând. Acolo este focar, iar niște bătrâni infectați cu COVID-19 au fost refuzați în spitalul TBC. Cica spitalul nu avea una, alta. Nici măcar bun simț!
„În momentul de față în cămin mai sunt 17 bătrâni pe care trebui să-i transferăm la spital. Am avut un incident neplăcut la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde managerul a refuzat să interneze bătrâni din acel cămin. Am solicitat Ministerului Sănătății eliberarea din funcție și numirea unui nou manager la Spital și totodată am sesizat organele abilitate pentru a cerceta comportamentul managerului în astfel de situații. Nu am informații de ce a refuzat și spitalul, este unul dintre spitalele care gestionează situația bolnavilor cu COVID-19 în județul Galați, fiind o situație de urgență, suntem într-un război cu acest virus și toți trebuie să ne respectăm atribițiile pe care le avem prin fișa postului.” (prefectul Gabriel Avramescu)
În al patrulea rând oamenii mor pe capete… aloo băi, privaților, asta era pe primul loc.