Nu-i glumă. În preajma celui de al doilea război mondial, americanii au realizat mai multe scenarii de conflict care vizau atacarea cu bombe nucleare a sute/mii de obiective din întreaga lume. Potrivit site-ului futureoflife.org americanii au stabilit ca posibile ținte pentru un atac nuclear și numeroase obiective din România. Printre acestea se găsesc ținte din orașele Tecuci, Focșani și Ianca.
Hărţile aflate pe site-ul futureoflife.org (vezi aici) se bazează pe documente desecretizate recent, spun administratorii portalului. Cică datele ar proveni fix din Arhivele Naţionale de Securitate ale Statelor Unite iar informațiile desecretizate se referă la bombele pe care americanii le aveau în urmă cu 60 de ani. Totuși, specialiștii din cadrul Future of Life Institute (Cambridge, SUA) susțin că lista actuală cu obiective nucleare nu a suferit schimbări importante.
Spun experții că „deşi lista actuală cu obiective nucleare este clasificată, ea nu diferă foarte mult de cea prezentată acum. În momentul de faţă, SUA au în dotare aproximativ 1.900 de focoase nucleare, dispuse pe rachete şi bombardiere, fără a lua în considerare armamentul existent în depozite. Acesta este gata de a fi lansat oricând şi este în măsură să îşi atingă ţintele în cel mult 30 de minute”.
Să ne ferească Dumnezeu să se întâmple dar nu înțelegem nici în ruptul capului de ce ar dori o putere mondială să atace cu bombe atomice comunitățile Tecuci, Focșani și Ianca.
Acolo au căzut numeroase bombe cu păduchi iar sărăcia și politicienii au ras aproape tot ce era la suprafață. În plus, este foarte probabil ca focosul să nu-și atingă ținta ținând cont de inventivii „comercianți” de fier vechi din zonă.
Vorbind serios (pentru că subiectul este serios), pe vremuri, la Tecuci exista o unitate antiaeriană iar la Ianca era un aeroport militar. Aceste unități militare puteau fi considerate ținte de orice inamic al României care ar fi dorit să neutralizeze capacitatea de apărare a țării. În plus, asta nu înseamnă că americanii au dorit să le atace, harta fiind mai degrabă o trecere în revistă a obiectivelor militare ale statelor lumii.
Iar în vremurile noastre, locuitorii din Tecuci și Ianca au toate motivele să stea liniștiți. Unitățile militare au dispărut iar peisajul ține cu ei și cu pacea: praf, noroi, boschete, maidan, infrastructură rudimentară și industrie falimentară.