Are sens să-i spui prostimii că este prostită? Să-i explici dobitocimii că este fraierită, aburită, șmenuită, tîmpită, etc.?
Consiliul Național al Audiovizualului s-a sesizat acum ceva timp în legătură cu emisiunile-tabloid care vînd gogonele pe post de micșunele (vezi cazul Ioana Tufaru) și invers. Mie, de exemplu, mult mai periculoase mi se par VIP-urile (gen Becali, Vadim, etc.) care scot căcat pe gură, decît figuranții care iau un ban și acceptă pentru asta să-și etaleze ceara din urechi și finetiul de la unghiile de la picioare.
Soluția celor de la CNA ar fi obligarea acestor emisiuni să facă precizarea că reprezintă o ficțiune. AȘa și? Adică o să ne uităm la Capatos ca la Star Trek și la Acces Direct ca la Războiul Stelelor, sau cum? Numai că romulancele și klingoniencele o să fie mult mai dezbrăcate și tunate după o modă care n-a apărut încă. Iar Măruță o să fie un fel de ”Stăpînul fiarelor”.
Păi dacă păstrăm raționamentul, ce dracu ar mai trebui să scrie televiziunile la lunaticele alea care prezintă Horoscopul? Că e ca la meteo, vorba cîntecului. Păi și la emisiunile pe politic? De exemplu, cînd ieșeau ăștia și mințeau că se măresc pensiile, ce trebuia să scrie: ”Scenariu bazat pe ficțiune”, ”Scenariu după fapte reale”, ”Acest program este o ficțiune” sau ”Acest program este o ficțiune bazată pe fapte reale”?
În campania electorală, partidele politice ar trebui obligate să facă precizarea: aceste promisiuni reprezintă doar ficțiune

-->