La Galaţi, ziua Marinei a început mai devreme. Flotila Mihail Kogălniceanu, care aparţine de Marina Militară, a venit la malul Dunării, spre deliciul a peste 2500 de gălăţeni. Aceştia au putut urca pe cele trei nave militare, au putut vedea cum funcţionează acestea, ce rol au diversele cadrane şi manete, şi şi-au putut face poze lângă echipamentele de artilerie.
Cei mai încântaţi au fost copiii, dar nici adulţii nu au rămas indiferenţi, chiar dacă unii au ajuns ceva mai târziu la eveniment.
Am ajuns mai târziu, pentru că nu am ştiut de eveniment, dar tot mi s-a părut interesant. Am participat şi la activităţi, a fost interesant. Pentru cei mici cred că e cel mai frumos, mai ales că astfel de lucruri nu se văd la Galaţi zi de zi. Deşi, poate nu ar fi rău ca autorităţile să înveţe ceva din asta şi să ofere astfel de evenimente mai des.
La eveniment a fost prezent şi Zeul Neptun, iar una dintre scandările de atracţie pentru fotografii cu el a fost chiar amuzantă. “Poze cu cei mai răi piraţi. Pentru poze cu Neptun, hai aicea lângă tun”. Da, un fel de Mamaia 2000.
În plus, reprezentanţii Marinei Militare au încercat să îi şi atragă pe tinerii prezenţi la eveniment cu oferta lor educaţională.
Sunt încântat că suntem astăzi aici, pentru că Galaţiul reprezintă un reper pentru ceea ce înseamnă istoria forţelor navale. Avem aici tradiţie, avem aici istorie. Marinăria este o vocaţie. Şi sigur ar trebui să o aleagă, în primul rând pentru că este o meserie deosebită, e o meserie frumoasă, este grea, dar aşa cum spune deviza noastră, dacă ar fi uşor, oricine ar putea-o face.
La final, gălăţenii au primit şi o veste bună. Flotila fluvială a Marinei Militare va reveni la Galaţi pe 15 august, când va efectua şi câteva exerciţii navale, cu foc de artilerie.