Politicienii aflați în opoziție, dar care dețin majoritatea în Parlament, au decis majorarea pensiilor cu 40%, evident din fonduri inexistente
Majorarea pensiilor cu 40% reprezintă o mare ghiorlănie electorală mioritică, pe care populația vizată o va înghiți cu entuziasm, desigur. Precum ați observat, mă feresc să spun numele partidului care a adoptat o asemenea aberație, ce reprezintă de fapt mită electorală. De ce nu vreau să folosesc nume de partide? Simplu, pentru că în România nu avem partide, ci haite. Acestea, de 30 de ani încoace, se bat neîntrerupt pentru ceea ce a mai rămas pe cadavrul descompus al economiei acestei țări.
Sunt convins că dacă celelalte hiene ar fi fost în opoziție, ar fi făcut fix același lucru – pentru că animalele de pradă nu au scrupule, au doar “foamea-n gât”. Așa că denumirile haitelor de necrofagi, așa-zisele partide din România, sunt complet irelevante.
Cine va da banii pentru creșterea pensiilor într-o economie complet îndatorată? Evident, noi toți, printr-o ulterioară creștere a impozitelor. Și în special mediul privat, care deja este la pământ, în contextul pandemiei de COVID. Alți șomeri, altă distracție. Uraaaa!
Creșterea pensiilor cu 40% în acest moment reprezintă un “act de agresiune la stabilitatea economiei României”
Majorarea pensiilor va îndatora bugetul cu 10-15 miliarde de lei în acest an şi cu 60-70 de miliarde de lei în 2021. Datoria publică este în prezent de 42% din PIB.
Ministrul de Finanțe a declarat, cu subiect și predicat: “Ceea ce se întâmplă astăzi (marţi – n. red.) în Parlamentul României este act de agresiune la stabilitatea economiei României. Toţi se uită şi văd cum o grupare vrea să arunce ţara în aer”.
Așa cum am explicat anterior, nu mă interesează deloc nonculoarea politică a acestui Ministru. Acesta a exprimat un adevăr susținut de BNR, de “Asociația Oamenilor de Afaceri din România”, precum și de “Asociația Oamenilor Întregi la Cap de Pretutindeni”.
BNR:
„Există un risc sistemic major dacă sunt destabilizate finanţele publice prin creşterea mare a cheltuielilor permanente, cu un deficit bugetar ce poate ajunge la peste 11% din PIB in 2021 dacă are loc o creştere a punctului de pensie cu 40% în acest an”.
„Cum se arată şi în Opinia cea mai recentă a Consiliului Fiscal, este esenţial să fie evitată o creştere a punctului de pensie cu 40%, care ar destabiliza economia şi mai mult, în vremuri tare complicate, când trebuie să luptăm cu COVID-19, să atenuăm efectele crizei economice. Este obligatoriu să evităm ca economia românească să intre într-o spirală de criză foarte periculoasă”.
Asociația Oamenilor de Afaceri din România:
„Generarea unor cheltuieli bugetare nesustenabile, din motive pur electorale, reprezintă un factor de risc major pentru România”
Asociația Oamenilor Întregi la Cap de Pretutindeni:
“Huă!”
Citește și: Preafericitul Daniel pregătește o nouă inițiativă – Lăsați pensiile să vină la mine!