Cu doar o zi în urmă, o femeie în vârstă de 63 de ani a fost lovită mortal pe o trecere de pietoni din Tecuci. Accidentul a avut loc pe una dintre cele mai circulate străzi din oraş. Astfel, s-a adus din nou în discuţie nepăsarea autorităţilor în ceea ce priveşte siguranţa pietonilor, dat fiind că trecerile de pietoni de pe marile bulevarde sunt, de cele mai multe ori, semnalizate doar prin marcaj pe asfalt şi lăsate fără semafoare şi fără limitatoare de viteză.
Șoferul, un bărbat de 68 de ani, a fost testat pentru alcool, rezultatul fiind negativ. Accidentul s-a produs pe strada 1 Decembrie 1918. În caz a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă
Astfel de accidente au loc aproape lunar, chiar şi în Galaţi, Spre exemplu, locuitorii de pe Centura Galaţiului, în zona benzinăriei OMV, se roagă de autorităţile locale de mai bine de cinci ani să monteze un semafor la trecerea de pietoni din zonă. Toţi cei care s-au perindat pe la conducerea oraşului, însă, au fost surzi la doleanţele oamenilor.
Iată ce spune, spre exemplu, conducătorul unui ONG care activează în domeniul siguranţei în trafic.
Două benzi pe sens, trecere nesemaforizată = 1.700 victime pe an la acest tip de trecere. De 1 an zace proiectul Asociației România Fără Gropi în brațele deputaților din Comisia de Transport de la Camera Deputaților. Nu le pasă de noi nici deputaților și nici șefilor din Direcția Rutieră, deşi lor le-am dat proiectul încă din 2016.
În 2014, spre exemplu, primăria Galaţi dădea asigurări că se vor lua măsuri.
În această perioadă, Primăria municipiului Galaţi realizează planul de mobilitate, un document care va prezenta o viziune clară asupra sistematizării traficului, sistemului de semnalizare pietonală şi rutieră. Aşteptăm, aşadar, să vedem concluziile specialiştilor. Însă e bine de ştiut pentru gălăţeni că lipsa unui semafor nu anulează prevederile Codului Rutier (care prevede acordarea de prioritate pietonilor care trec prin locuri semnalizate corespunzător). Cauzele accidentelor din acea zonă sunt, de cele mai multe ori, neatenţia în conducere, viteza excesivă şi traversarea fără asigurare
Nici noua administraţie nu a rămas datoare cu promisiunile, dar măsurile au rămas tot undeva printr-un dosar, aruncat într-un colţ prăfuit. Până la rezolvarea unor astfel de situaţii, pietonii sunt în continuare expuşi. Şi devin, în continuare, doar numere dintr-o statistică, care este sau nu băgată în seamă de cei responsabili.