A apărut o gaură în asfalt fără ca autoritățile să bage de seamă. De fapt, gaura de la Tirighina parcă a trezit din somnul administrativ pe alde primar (Ionuț Pucheanu – PSD), prefect (Eugen Hristache – cu sprijinul PSD) și alți alde freacămentă de prin administrație. Și aici nu e vorba de ghinion, pentru că o astfel de groapă, de asemenea dimensiuni, nu apare peste noapte.
Gaură la intrarea în Galați dinspre lumea civilizată (Constanța, București – mă refer la transportul de mărfuri) etc.. Și din cauza ei Galațiul se închide. Din cauza unei gropi care până acum a reușit deja să dea de furcă polițiștilor. Dar problemele sunt deabia la început. Transportatorii vor fi obligați să ocolească 50 – 60 de km pentru a aduce mărfuri în Galați. Acum autoritățile vorbesc de o expertiză geotehnică, semn că, dacă iarna nu le mai ia prin surprindere, uite că o fac gropile din asfalt. Soluția anunțată e relevantă pentru eficiența cu care suntem administrați. Închidem tot! Și mai vedem noi ce facem.
Primăria municipiului Galați informează că, în urma surpării carosabilului din zona Tirighina, se impune restricționarea totală a traficului rutier începând de astăzi. S-au luat măsuri de semnalizare a zonei afectate, iar traficul rutier va fi deviat la Șendreni, sensul giratoriu de la Nalba, și la Independența. Astfel, traficul greu va fi deviat pe ruta Independența – Slobozia Conachi – Galați. Altă rută ce poate fi folosită de autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 tone este Șendreni – Brăila – Galați.
Se va realiza o expertiză geotehnică în regim de urgență și, în funcție de concluziile specialiștilor, se va putea estima durata restricțiilor. (Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați)
În tot acest timp mașinile de marfă au început să circule pe digul dinspre Galați și Brăila
Total inacceptabil! Riscant și periculos din multiple motive pe care nu le discutăm acum. Asta și pentru că soluția oficială oferită de Primăria Galați, adică ocolirea cu 60 de km, va produce nu doar înjurături, ci și costuri. Iar acestea nu vor fi suportate de comercianți, ci se vor regăsi în prețuri, afectând buzunarele gălățenilor. Asta e, atât putem.
Și dacă tot avem autorități incompetente, adresăm noi o întrebare prefectului: Domnule prefect Eugen Hristache, ați vorbit la Guvern? Ce măsuri pot fi luate în această situație pentru micșorarea pierderilor și rezolvarea cât mai rapidă a problemei? Nu credeți că se impune o implicare a Guvernului?!
PS Am încercat să-i adresăm direct întrebarea prefectului Eugen Hristache dar ce să vezi: ghinion. Reprezentantul Guvernului era în ședință. După care intra în alta. Asta e, viață de prefect!