A fost îmbulzeală mare la Grădina Zoo din Galați. Autorități locale, parlamentari, șefi de instituții și Florin Pîslaru au venit să vadă minunea. Bipezii cu pretenții de VIP au vrut să vadă cu ochii lor cum arată grădina zoo după vreo cinci ani de modernizări. A existat și reversul medaliei. Patrupedele de după gratii s-au convins că lumea de afară nu reprezintă o opțiune tocmai fericită, avînd în vedere specimenele bipede care s-au perindat pe alei.
Așadar se poate spune că astăzi la zoo s-a strîns lumea ca la urs. La figurat dar și la propriu, pentru că în parcul din Gîrboavele există cîteva rude ale lui Moș Martin. În rest, cam ca la țară. Păsări de curte, cai, măgari și ponei, vulpi și lupi. Mai este un leu care suferă deoarece maimuțele au o cușcă mult mai scumpă decît a lui. De fapt, toată lumea a fost curioasă să vadă cum arată cușca maimuțelor. Aceasta a costat peste 400 de mii de euro, adică mult mai mult decît vila semi-declarată a deputatului Florin Pîslaru. Acolo, la cușcă nu la vila de pe strada Al.I.Cuza, mare surpriză. Nu era zare din neamul lui Fund Roșu. Poate maimuțele au ieșit pe alei, ne-am zis noi uitîndu-ne la puhoiul de vizitatori degrabă băgători în fața camerelor de filmat. Unii aveau de făcut niște gargară, alții se scărpinau în cap și, bineînțeles, cîțiva consumau semințe.
A fost și un moment trist. Cel mai iubitor de animale dintre președinții de consilii județene, Nicolae Bacalbașa a organizat ad-hoc un mic parastas/moment artistic tip bocitoare în memoria tigrului care a murit de curînd. Săracul animal (acela care era terorizat de un șoarece-pe bune) o fi murit de inimă rea cînd a auzit că băieții vor să redeschidă parcul zoo și astfel, îl pun la treabă. „Sandokan, săracul, s-a prăpădit, dar unii ne-au propus chiar să-l eutanasiem, ceea ce eu am refuzat. Vreau să vă spun că a murit de moarte bună. Vreau să spun că moartea lui a survenit la cîteva luni după ce i s-a prăpădit consoarta”.(Nicolae Bacalbașa, președintele CJ Galați)
Trecem peste momentul tragic și vă dăm niște date tehnice. Modernizarea grădinii a început în 2012 și trebuia să se încheie în 2013 dar din cauza unor probleme cu proiectul (proiectantul a uitat să deseneze gardul împrejmuitor!!!), procedura s-a lungit cu doi ani. Să mai spunem că Grădina Zoo de la Galaţi a fost înfiinţată în anul 1960, are în prezent o suprafaţă de aproape 15 hectare și adăposteşte peste 130 de specii de animale. Pe timpul verii, programul de vizitare este de miercuri pînă vineri, în intervalul orar 10.00-18.00 și în weekend de la 10.00 la 20.00. Preţul unui bilet de intrare este de 6 lei pentru adulţi şi de 1,5 lei pentru copii.
La inaugurarea zoo Galați, maimuțele s-au plimbat pe alei
-->