Da, groapa de pe Faleză se încăpățînează să revină periodic la suprafață și asta în ciuda lucrărilor de amploare și a milioanelor de euro înghițite.
Prima data a crăpat în 2010, pe vremea lui Nicolae. Atunci firma Vîlceana a prins un contract gras (de un milion de lei) și a lucrat timp de jumătate de an la ea. De mîntuială, evident, pentru că anul viitor, adică în 2011, groapa a crăpat iar așa că miliardarul Mitroi a rămas cu banii iar noi ne-am ales din nou cu groapa.
S-au făcut alte lucrări, s-au păpat alți bănuți, de data asta de către firma Vega 93, ce aparține miliardarului Corneliu Istrate. Un mizilic de vreo 600 de milioane (lei vechi), bani numai buni pentru firma de casă a PSD.
Deabia primarul Marius Stan a părut hotărît să apuce groapa de borduri și, în încercarea de a îngropa definitiv nenorocitul ăsta de crater, a decis ocolirea problemei. La propriu, deviind circulația. Acum, încăpățînata asta de groapă a rupt iar gura asfaltului, ceea ce mă face să mă întreb dacă lucrările la astuparea ei n-ar trebui să fie sezoniere.
Soluția Primăriei Galați: ”o expertiză tehnică de profunzime”, adică ”o documentație de amploare”
Nu, nu e nicio glumă. Marius Stan are stilul lui de lucru, pe care începe să-l patenteze.
Din păcate, pe banii gălățenilor. Edilul noului Galați nu se apucă de treabă așa ca nebunul, mai ales cînd mai întîi poate să facă un audit, un studiu de fezabilitate sau, cum e cazul de față, ”o documentație de amploare”.
”Prin bugetul adoptat în cursul lunii trecute, Primăria Municipiului Galaţi a alocat suma necesară pentru o expertiză tehnică de profunzime a zonei pentru a putea, în temeiul unei documentaţii de amploare, demara lucrările de refacere a zonei afectate”, se precizează într-un comunicat trimis presei de Primăria Galați. Deabia aștept să văd cît va mai costa noua expertiză și care va fi soluția tehnică de ocolire a gropii.