Curat, murdar, Coane Fănică… Eee, dar Coana Joițica…Trahanache, Farfuridi, Brînzovenescu, Cațavencu… Ăăă, stimabile… Da’ eu cu cine votez?
Din punctul meu de vedere, cei care mai apelează în ziua de astăzi la aceste clișee de 2 lei din operele lui I.L. Caragiale sînt niște maneliști cu impresii de corporatiști, unii dintre ei ajunși jurnaliști. Să copiezi expresiile unui dramaturg, poet, nuvelist, scriitor sau ce dracu o mai fi fost Caragiale la viața lui, la 100 de ani după ce el a murit, mi se pare un serios semn de retard.
Oameni buni, sîntem în 2013. Limba vorbită în vremurile lui I.L. Caragiale e absolut caraghioasă în ziua de azi. Știu, știu și clieșeul ăla obositor conform căruia Caragiale este mai actual astăzi decît oricînd. Mă doare-n cot de cît de actual este Caragiale în ziua de azi. Aici nu este vorba despre mesajul lui Caragiale, care a fost un mare scriitor român, dar un artist mărunt al literelor pe plan mondial, ale cărui opere nu au depășit granițele țării, întrucît el a scris doar pentru cătunul, pentru micul lui univers de Dîmbovița. Eu fac referire doar la limba vorbită în piesele lui Caragiale. Glumele astea cu Bubico, că io-s mai nevricos așa, de felu’ meu, cu cetățeanul turmentat care, sanchi, nu știe cu cine să voteze, sînt absolut expirate și lipsite de orice umbră de umor în ziua de azi.
Sînt caraghioși cei care, în anul 2013, încă vorbesc pe limba lui Caragiale
-->