Dacă e să îmi pară rău de ceva, este că nu am plecat înainte să înceapă conferința de presă de astăzi, ținută la sediul PNL Galați, conferință la care erau așteptați să participe ministrul delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură, Lucia Varga, și Petre Roman, care în ultimii 10 ani de politică s-a remarcat doar prin faptul că are obiceiul să meargă să cucerească munți cu vîrful de 12 metri înălțime, deci cam cît un bloc cu patru etaje. Petre Roman nici măcar nu a participat, fiind probabil blocat într-un lift pe care încerca să îl escaladeze.
La dracu, conferința era programată să înceapă la ora 12.00. Și a început la ora 12.33. Stați liniștiți, că nu sînt genul de om care să facă scandal pentru că așteaptă să vină invitații. Asta e, și eu i-am lăsat pe alții să mă aștepte zeci de minute la viața mea, deci nu am o jenă în a încasa lovituri. Problema este că după ce a venit doamna Lucia Varga a început delirul. Femeia asta a vorbit continuu vreme de 27 de minute (dacă vreți, am file audio, dar e total neinteresant), timp în care am aflat că guvernul Ponta va face, că va drege, că ea a fost secretar de stat pe vremea guvernării liberale, că știe ea cum au rezolvat nemții problema inundațiilor pe Rin și cîte și mai cîte.
Să vorbim discuții la nivel guvernamental
Concluzia generală a fost că, gata, de la toamnă încolo, vor exista soluții concrete pentru ca Dunărea să nu mai inunde localități, să nu mai afecteze gospodăriile oamenilor, să nu mai facă prăpăd. Cum va reuși acest lucru ministra delegată Lucia Varga? Simplu: deja au fost trasate pe hartă zonele care vor putea fi inundate în cazul în care Dunărea se va umfla. Dacă aceste zone vor fi agricole, adică acolo oamenii vor fi cultivat una-alta, aceștia vor fi despăgubiți pentru culturile care le-au fost distruse. Unde anume vor fi aceste zone (buzunare) în care Dunărea se va deșărta, ca să zic așa? Uite la întrebarea asta doamna ministru Lucia Varga nu a putut da un răspuns, pentru că, vorba aia, încă se lucrează la proiect. Dar cică, în maxim o lună, Parlamentul va vota o hotărîre care va reglementa absolut totul, de la sursele de finanțare a lucrărilor unde se vor face zonele inundabile și pînă la peștii care vor avea dreptul să facă pluta în apele Dunării.