Acum, la fel de bine deputat ar putea rima și cu achitat, nu doar condamnat, dar nu pentru mici exerciții stilistice vă solicit atenția în minutele următoare, ci pentru a vă anunța că, după patru ani de judecată, Mihail Boldea și mare parte din lotul alături de care a fost inculpat și-au primit sentințele.
Prima întrebare este despre care dosar e vorba, avocatul – parlamentar fiind cercetat în mai multe cauze. Ei bine, vorbim de cel cu numărul 4763/2/2016, ajuns pe masa magistraților de la Curtea de Apel București, cu obiect principal „constituire de grup infracțional organizat”. E vorba de o poveste din perioada în care Boldea era parlamentar iar Mircea Bivol, inculpat și el, îi era consilier.
Conform rechizitoriului, citat de Viața Liberă, Boldea cerea bani de la Ministerul Educaţiei pentru sisteme de supraveghere, geamuri termopan sau centrale termice. Un lucru bun, pe care ne-am bucura să-l facă mai mulți aleși. Banii veneau la Inspectoratul Şcolar și de aici intervenea infracțiunea, deoarece erau orientați către Geco Clean și Red Office Clean, două firme apropiate lui Boldea.
Așa se face că șapte persoane și cele două societăți comerciale au fost trimise în judecată în acest caz, în 2016. Ieri, magistrații bucureșteni au decis: Mihail Boldea = 3 ani închisoare în regim de detenţie şi 2 ani interzicerea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţi publice sau în funcţii elective publice și dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat, după executarea pedepsei principale rezultante; Raluca Dobrea = 3 ani și 3 luni în regim de detenţie; Mircea Bivol = 3 ani închisoare în regim de detenţie şi 2 ani interzicerea exercitării drepturilor; Andrei Mădălin Petrea, Eugen Roșu și George Hristu = 1 an și 8 luni închisoare,.
Valentin Boldea, fratele fostului parlamentar, a fost achitat.
În plus, inculpații trebuie să achite 320.541 lei reprezentând impozit pe profit și T.V.A., la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii, calculate potrivit Codului de procedură fiscală, de la data producerii prejudiciului şi până la efectiva achitare a debitului. Pentru amatorii de detalii, ele pot fi citite aici.
Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.