Cinci gălățeni sunt internați la Spitalul de Urgență Sf Apostol Andrei în urmă traumatismelor suferite în timpul furtunii de marți, 25 iulie. Aceștia au suferit lovituri și atacuri de panică iar medicii au decis să-i țină sub supraveghere medicală.
Din nefericire, există și un caz grav, de cod roșu: un bărbat de 30 de ani din comuna Vînători se află la reanimare cu fractură de bazin și traumatism la coloana lombară. În total 28 de gălățeni au ajuns la spital după vijelia de marți. Cei mai mulți au primit îngirijiri medicale și au fost trimiși acasă.
28 de persoane au ajuns la spital, dintre care cinci au rămas internate cu numeroase afecţiuni, traumatisme cranio cerebrale minore, plăgi la diferite membre şi atacuri de panică. Unul dintre pacienţi a necesitat internare în Reanimare, avînd traumatism de bazin şi de coloană lombară. Toate aceste persoane au fost lovite în cursul furtunii cu diferite obiecte, crengi de copac în majoritatea cazurilor.
Nici gălățenii care au scăpat fără lovituri nu o duc prea bine. Mulți dintre ei o ard în stil Evul Mediu, fără curent electric. În dulcele stil clasic, societatea Electrica a moșmondit din nou raportările cu avariile rezultate în urma vijeliei de marți. Ba erau sute de consumatori fără curent, ba erau 26 de localități, ca să sune mai bine.
La ora 12.00, mai erau afectate 12 Linii Electrice Aeriene de medie tensiune (4 total și 8 parțial),153 Posturi de Transformare din 26 de localități: Piscu, Vameș, Independența, Vasile Alecsandri, Braniștea, Serbești, Traian, Sat Costi, Filești, Sl. Conachi, Cuza Voda, Pechea, Suceveni, Grapeni, Cavadinești, Ghinghești, Tulucești, Tătarca, Frumusița, Șivita, Tămăoani, Ijdileni, Șendreni, Movileni, Barboși și Cișmele.Sucursala Galati a suplimentat specialiștii din teren. Sunt acum peste 60 de angajați ai Sucursalei de Distribuție, ajutați de colegii din cadrul Agenției de Întreținere Servicii Energetice, care acționează, organizați în 22 de echipe, pentru remedierea defecțiunilor apărute.
Vestea proastă este că furtuna bate din nou la ușă. Alde Busu și Romica Jurca, varianta cu pixeli, anunță că diseară, la 20.00, copacii ar putea reîncepe tăvăleala.
În intervalul menţionat (n.r. 26 iulie, ora 20 – 27 iulie, ora 20), în Muntenia, Moldova și local în Carpații Orientali și Meridionali, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se vor manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp şi punctiform 50…60 l/mp.
Nu o fi dracul atît de negru și poate scăpăm cu o ploaie de vară!