Încurcate mai sunt căile logicii parlamentare: după ce a fost ales, alături de Florin Iordache „altă întrebare”, în conducerea Consiliului Legislativ, senatorul George Edward Dircă (USR Galați) a spus că e de acord cu contestația depusă de partidul său. Dar nu se retrage din funcție.
USR (și PNL) au anunțat azi că depun contestații la Curtea Constituțională, după alegerea lui Florin Iordache și a lui Edward Dircă la conducerea Consiliului Legislativ. Aparent, se contestă faptul că nu a fost cvorum. În realitate, tot scandalul a pornit de la faptul că Iordache a fost sprijinit și de alți parlamentari decât PSD iar Dircă a avut în mod evident voturi de la social – democrați, altfel niciunul nu atingea numărul necesar.
„Intru în funcție abia la 1 ianuarie. Nu am la ce să renunț acum, pentru că am fost votat, dar intru în mandat în momentul în care depun jurământul în fața celor doi președinți de camere. Acum nu pot să renunț. Pot la momentul când va avea loc învestirea oficială să refuz să intru în mandat și atunci se declanșează automat alte alegeri”, ne-a spus Dircă.
Întrebat cum explică numărul mare de voturi obținute și faptul că inclusiv cei de la PSD l-au votat, senatorul crede că proiectul său, bine făcut, a generat acest lucru.
„Pentru că am prezentat și am spus foarte clar care este proiectul meu și de ce această instituție este foarte importantă. Cum am obținut voturile, nu știu. Sper că nu am fost moneda unei lupte între PNL și PSD. PNL nu a avut un candidat real și serios pentru această funcție”, a mai spus Dircă.
Cât privește relația cu Iordache „altă întrebare”: „Atât timp cât mi se permite să fac proiecte, vom avea o colaborare. Dacă nu se întâmplă, îmi iau geanta, îmi prezint demisia în fața Parlamentului și plec”.
Să sperăm că nu uită.