Dacă astăzi furi un ou, mâine ai să cazi de bou. Asta pentru că o să râdă de tine toți politicienii care au probleme cu nemernica de justiție. Baronul de Brăila, Bunea Stancu, de exemplu, o să se prăpădească de râs când o să afle despre cetățeanul care a furat niște lemne de foc și a fost condamnat la aproape cinci ani de închisoare. El nu a stat la pârnaie decât o lună și ceva și apoi a fost eliberat condiționat.
Am încercat să aflăm ce anume a scurtat vizita la pușcărie a lui Bunea Stancu, condamnat la trei ani și opt luni de închisoare: pentru că are o vârstă, pentru că s-a purtat frumos la bulău, pentru că este un exemplu în societate, pentru că are treabă pe acasă, pentru că nu-i place umezeala. Probabil, pentru unele dintre motivele de mai sus, domnul baron a fost eliberat condiționat, deși nici nu se uscase cerneala pe decizia definitivă. Procurorii DNA s-au pus de-a curmezișul, dar Tribunalul Galați a menținut decizia Judecătoriei Galați privind eliberarea baronului PSD.
„Admite propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Galați. În temeiul art. 59 şi art. 60 din Codul Penal din 1969 cu aplicare art. 5 din Noul Cod Penal dispune liberarea condiţionată a persoanei-condamnate GHEORGHE- BUNEA STANCU din executarea pedepsei de 3 ani şi 8 luni închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 35/2019 a Tribunalului Vrancea în baza căreia s-a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 50/2019.” (Judecătoria Galați)
Gheorghe Bunea Stancu a ajuns la pușcărie în iunie, 2019, într-un dosar de conflict de interese. Procurorii care au muncit ani de zile la dosar (Bunea Stancu a fost eliberat în o lună și trei săptămâni) au stabilit că, în calitate de președinte al CJ Brăila, acesta a obținut foloase patrimoniale necuvenite pentru două cluburi sportive, constând în folosirea gratuită timp de cinci ani a unui autoturism și încasarea de către acestea a sumei totale de 7.492.000 lei. Totul s-a întâmplat între anii 2006-2012, perioadă în care fostul președinte CJ era acționar majoritar al unei societății comerciale, care printr-un intermediar, avea calitatea de asociat la unul dintre cluburi și de membru fondator la celălalt club sportiv. În 2015, alți judecători l-au condamnat pe Gheorghe Bunea Stancu în dosarul Mită la PSD. Atunci, el a primit trei ani de închisoare cu executare și a stat la răcoare un an și patru luni.
Decizia Tribunalului a apărut joi, pe 22 august, astfel încât fostul pușcăriaș a ieșit din Penitenciarul Galați și poate prinde două weekenduri de vară la mare. Distracție mare, domnule baron!