Mi-a șoptit mie cineva că Youth speak e o chestie mișto. E ceva la care generația mea, de exemplu, a tînjit dar nu a avut parte. Ideea e simplă: dacă n-ai altceva mai bun de făcut sîmbătă dimineața, te duci la Youth speak ca să vezi în carne și oase cîteva posibile modele de urmat.
E vorba de oameni tineri și foarte tineri, care au reușit în viață și carieră. Și care acum vin și mărturisesc cum au făcut, tinerilor aflați la început de drum, care eventual vor să devină ca ei.
Am uitat să vă spun că toată treaba asta cu Youth speak e organizată de AIESEC și că nu e deloc ceva bățos și oficios. Nope, e pur și simplu un prilej ca tinerii care știu ce vor de la ei și de la viață să aibă posibilitatea să-și asculte modelele. Iar cînd spun modele, mă refer la alți oameni tineri (în jur de 30 de ani) care au deja o carieră, un bussines sau care sînt pe cale de a-și face una lucrînd la companii importante.
Deci vorbim de oameni care au reușit în viață și care uite că au fost dispuși să vină sîmbătă dimineața (în sala Aula Magna) să le povestească și altora cum au făcut. Poate și pentru că atunci cînd erau ca ei, nu au avut parte de o astfel de oportunitate.
Au vorbit la Youth speak: Rozalia Nistor (Selir), Beatrice Radu (Yves Rocher), Ștefan Popa (Agress), George Butuc (Computaris), Anca Stoica (Spartan), Dumitru Rusu (Brandvertising), Ana Mihai (BRD).
- Youth speak
- Youth speak
- Youth speak
- Youth speak
- Youth speak
- Youth speak
Mie personal mi-a plăcut Dumitru Rusu care a avut în povestea lui mai de toate: sinceritate, umor și a dat dovadă de o percepție interesantă a realității. La 360 de grade.
A început cu o cameră împrumutată de la un prieten și un trepied cumpărat cu 50 de lei de la un videochat. Din Piața Centrală.
Dumitru Rusu se ocupă cu niște chestii care pentru unii ar putea părea SF. Adică știe să te “plimbe” pe Google Street View și să-ți upgradeze afacerea în realitatea virtuală. La 360 de grade.
Și le-a povestit (vezi video) și celor de la Youth speak cum i-a venit ideea. Cu destul umor. Ascultîndu-l, Dumitru Rusu pare exemplul perfect de urmat, mai ales atunci cînd ai senzația că șansele cu care pornești la drum nu sînt foarte mari.
E moldovean născut în Chișinău și a absolvit cursurile Universității “Dunărea de Jos”. Deci a plecat de jos, iar în timp a pus pe roate o afacere de succes care, deși a pornit la Galați, în scurt timp s-a dezvoltat, extinzîndu-și portofoliul în București și în alte orașe mari din țară.
Dar de atunci lucrurile au evoluat pentru firma Brandvertising Media. Ideea lui Dumitru Rusu e simplă în esență, dar bazată pe nevoia reală a firmelor de a se face cunoscute.
Păi ce face toată lumea cînd vrea să afle ceva, indiferent dacă vrea să meargă în club, caută un restaurant, o clinică dentară sau de frumusețe, vrea să-și organizeze nunta sau să-și ducă copilul la grădiniță? Caută pe google, normal. Dar un tur virtual de 360 de grade e mai mult decît un rezultat banal gasit la o simplă căutare, e pur și simplu posibilitatea de a băga capul și a vedea cu ochii tăi, cum arată produsul respectiv și dacă este ceea ce cauți.
După cum singur a recunoscut, faptul că Dumitru Rusu a fost printre primii care a obținut un Google Certified în România a fost un puternic atu care i-a permis să facă un soi de pionerat în ceea ce înseamnă integrarea tururilor virtuale 360 în comunitatea Google.
Iar după pionierat, o dată cu specializarea și investițiile făcute în aparatură și soft, au venit și proiectele majore în Google Street View.
Îmi aduc aminte că prima dată l-am văzut pe Dumitru Rusu la Universitatea “Dunărea de Jos” cum prezenta, cu ajutorul unor ochelari speciali, un Tur virtual de 360 de grade cu ajutorul cărora studenții se puteau plimba, stînd pe loc, prin toată universitatea. O chestie inedită, care atunci mi-a lăsat o impresie mișto.