Bursa locurilor de muncă în orașul în care șomajul bubuie

Holul Universității ”Dunărea de Jos” a fost astăzi gazda perfectă unde firmele gălățene au prezentat ofertele de joburi pentru absolvenți și nu numai.

Locuri de muncă pentru absolvenți (și nu numai) au fost prezentate astăzi de către firme cunoscute din Galați, din multe domenii: industrie, medicină/farmacie, comerț, producție.

Adresabilitatea a fost pentru absolvenți sau orice persoană aflată în căutarea unui loc de muncă. Și nu ar trebui să fie puțini, dat fiind rata șomajului la Galați.

Dat fiind că aceasta e reclamată ca fiind foarte ridicată, acest târg este o șansă pentru orice doritor de loc de muncă șă își pună picioarele în mișcare. Și să vadă ce ofertă au firmele. Până la urmă dacă nu caută omul ceva de muncă, nicio firmă nu va veni să îi bată în ușă și să îi ofere jobul ideal.

Poate în acest fel va scădea rata șomajului. Și poate că vom avea mai puțini asistați sociali și mai mulți oameni în câmpul muncii. N-ar fi o idee tocmai greșită, nu?

Rata șomajului gălățean nu va scădea prin acțiunea unei baghete magice, ci prin angajare. Rata șomajului la Galați, 5.44% , este dublul mediei pe țară. Și nu va descrește decât prin ocuparea locurilor de muncă vacante. Cât e șomajul real? O necunoscută!

Știm foarte bine că salariile nu sunt tocmai ce visăm noi, că ne dorim altceva. Dar, până una alta, va trebui să punem osul la muncă.

La acest moment, conform declarațiilor directorului adjunct al AJOFM Galați, Daniel Năstase Cezar, Galațiul are 9524 de șomeri, dintre care 753 sunt cu indemnizație.

Locuri de muncă pentru absolvenți sau pentru orice altă categorie care își dorește un loc de muncă

233 de locuri de muncă la firmele gălățene poate nu pare mult. Dar ar putea însemna 233 de șomeri care să aibă un job. Ar putea însemna 233 de indemnizații de șomaj pe minus. Ar putea însemna 233 de părinți care câștigă un salariu pentru a-și întreține familia.

Ar putea însemna multe lucruri.

Galațiul nu este orașul perfect, locurile de muncă nu sunt perfecte. Dar există acolo o șansă pentru unii oameni să vină la sfârșitul lunii cu un salariu acasă. E puțin lucru?

Cifra destul de mare a ajutoarelor sociale acordate arată că sunt foarte mulți care au făcut din asta un mod de viață. Vorbim strict de oamenii cu putere de muncă, care nu au nicio hibă fizică și care ar putea să câștige un salariu, în loc să aștepte ca statul să îi dea venitul minim garantat.

Pe undeva, unora dintre noi nu prea le place munca și cifrele o dovedesc. Despre această categorie, într-un episod viitor.

Obiectivele principale ale evenimentului sunt creșterea gradului de ocupare pentru toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de munca. În special, pentru tinerii proaspeți absolvenți și crearea de noi oportunități pentru angajatori în identificarea potențialilor viitori angajați, care prin experiența și abilitățile lor pot contribui la succesul activității economice.
Prin organizarea acestui eveniment, instituția noastră urmărește realizarea întâlnirii directe a cererii cu oferta de locuri de munca. În condițiile unei concurențe loiale și transparente, care să permită realizarea unui echilibru între acestea.
Am contactat pentru acest eveniment aproximativ 650 agenți economici.
Au participat 31 firme, 24 din Galați, 233 locuri de munca pentru Galați și în jur de 35 la Tecuci.
La acest târg au fost prezenți peste 700 participanți. (Director executiv adjunct AJOFM Galați, Daniel Nastase Cezar)
Partajează
FacebookMessengerWhatsAppRedditViber

Articole similare