Vin vremuri grele pentru chiriașii Primăriei. Municipalitatea a decis să-i arunce în stradă pe toți cei care au uitat să-și plătească întreținerea. Pentru a face acest lucru, juriștii Primăriei au demarat procedurile în instanță pentru rezilierea contractelor deținute în blocurile ANL de chiriașii cu datorii mari. Conform cifrelor oficiale, sunt vizați 163 de titulari de contracte de închiriere din blocurile situate în cartierele Dimitrie Cantemir, Gara CFR, Micro 17 și Micro 13B.
Oamenii lui Marius Stan au de gînd să-i ia la șuturi doar pe cei ale căror debite sunt mai vechi de trei luni. Pe lîngă faptul că nu-și achită chiria, aceştia datorează sume mari și către către furnizorii de utilităţi.
De exemplu, cei 163 de restanțieri au împreună de plătit peste 46.000 lei, plus penalități care de obicei dublează suma. Recordul demn de Guiness Book îl deține un cetățean de la ANL-urile din Micro17 care nu și-a mai văzut la față administratorul de exact șase ani. Așa se face că respectivul a acumulat o datorie impresionantă de peste 25.000 de lei. Problema este că cei mai mulți dintre datornicii din blocurile ANL nu sunt oameni amărîți. Nesimțirea acestor chiriași, dublată de indolența funcționarilor din Primărie, a făcut ca datoriile să tot crească de-a lungul anilor. În ceasul al-12-lea, actuala administrație a decis să ia taurul de coarne și pare hotărîtă să nu mai tolereze tupeul unor cetățeni învățați să creadă că apa, gazul și curentul sunt gratis precum aerul.
Săracii beneficiari de venit minim garantat
Culmea, mai conștiincioși se dovedesc a fi gălățenii care de multe ori nu au nici după ce bea apă. Este vorba despre persoanele care primesc venit minim garantat sau alocaţie de susţinere a familiei. Conform legii, aceste ajutoare se suspendă dacă cei menționați nu-și achită taxele și impozitele la stat. După ce li se blochează conturile, ei au termen cinci luni pentru a face dovada plății datoriei, caz în care primesc retroactiv toți banii cuveniți. Dacă termenul este depășit, ajutorul de la stat este suspendat definitiv.
În momentul de față, Primăria Galați a solicitat Ministerului Muncii să blocheze doar 24 de conturi. Pe lista neagră sunt 13 beneficiari ai alocaţiei de susţinere a familiei și 11 persoane care primesc venit minim garantat. Numărul acestora este, totuși, foarte mic dacă luăm în considerare faptul că în Galați sunt circa 1.000 de persoane incluse în cele două categorii.
Primăria Galați are chiriași buni de Guiness Book

-->