Marșul pentru păduri s-a organizat și la Galați. Chiar dacă numărul celor care au venit în fața Prefecturii nu a fost foarte mare, cei care au fost prezenți au vrut să tragă un semnal de alarmă cu privire la spațiile verzi din orașul Galați, care în ultima perioadă au fost acaparate de betoane, dar și despre tăierile ilegale din parcul Eminescu.
În jur de 40 de oameni au venit la Marșul pentru păduri, organizat de Asociația Curățăm Galațiul. Oamenii au ieșit în stradă în semn de solidaritate față de violențele asupra pădurarilor, dar și să-și strige nemulțumirea de faptul că în oraș se taie mult, prost, și, mai ales, ilegal.
„În București și în mai multe orașe din țară oamenii ies în stradă pentru păduri, pentru aer curat și pentru respect față de mediu. Suntem aici pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la soarta pădurilor, a pădurarilor, dar și cu privire la fondul verde din Galați pentru că și în Galați se taie foarte mult, se taie prost. Se taie legal, dar se taie și ilegal. Și nu ne referim doar la cetățeni, ci chiar la autorități. Recent au tăiat ilegal câțiva pomi din parcul Eminescu. Suntem aici pentru că ne interesează soarta parcurilor din Galați. Arborii în orașul acesta sunt văzuți mai degrabă ca o sursă de sifonare a banilor prin toaletări, tăieri, achiziții și plantări”, a declarat Marian Dumitru.
Unul dintre participanții la marș crede că tăierile arborilor din oraș asigură, de fapt, căldura votanților PSD la iarnă.
„Am ieșit ca să mai transmitem un mesaj celor care au autoritatea legală să se mai gândească și la câți metri pătrați de spațiu verde revin pe cap de locuitor, cei 26 mp în localități (…) Tăierile astea pe care fe face domnul primar, Betonuț Drujbeanu , nu le administrează, nu plantează în loc alți copaci.(…) Masa lemnoasă este, de fapt, o problemă a administraței locale. De ce ? Pentru că asigură căldura de iarnă a votantului PSD. E un mijloc de a-i ține în frâu pentru că avem un an de campanie electorală”.
Printre participanții la marș s-au strecurat și câțiva cetățeni, care au încercat să politizeze acțiunea. „Bârna nu se trage tot din păduri? Votez Barna, nu am încotro și poate salvăm pădurile”, a spus dintre manifestanții din gașca celor de la Rezist.