În centrul oraşului, la intrarea în parcările blocurilor, pe străzi principale sau secundare, şanţurile lăsate în urmă de echipele de muncitori de prin oraş au devenit adevărate capcane pentru şoferi. Şi pentru pietoni, dar asta este altă poveste. Spre exemplu, la intrarea pe Aleea Şcolii, dinspre Strada Brăilei (zona fostului liceu Cuza), în buricul târgului, şanţul lăsat în urmă de Doreii gălăţeni are deja vreo 10 centimetri adâncime. Numai bun pentru şoferi să îşi strice bucşele, cauciucurile şi, dacă au maşini prea joase, chiar ceva piese mai scumpe. Soluţia ar fi să zboare, dar astfel de maşini nu au ajuns încă la Galaţi. Poate le cumpără primăria, în vreun proiect de reducere a poluării…
Cei care ne-au făcut sesizarea spun că fotografiile din zonă nu fac dreptate şanţului.
Acesta este mult mai adânc decât se vede în poze. Din păcate, cei care locuiesc pe strada asta nu au altă cale de acces şi trebuie să treacă pe acolo cu maşina. Asta pentru că spre Biserica Mavramol sunt puse opritoare ca să nu treacă maşini. Înţelegem că sunt lucrări, dar cred că merităm şi noi ca măcar să vină primăria să pună o bucată de tablă, ceva, peste şanţurile astea, să putem trece normal cu maşinile. Nu să ne lase aşa. Plătim impozite de zonă A!
Iar în centru nu sunt singurele astfel de probleme. Luni, 21 ianuarie, spre exemplu, în bariera Traian un autobuz al Transurb a rămas blocat într-un astfel de şanţ şi nu a putut fi scos decât tractat de acolo, chiar dacă mai mulţi şoferi au încercat să îl împingă. Acum parcă nici nu mai contează cât de vechi sunt autobuzele, dacă străzile pe care circulă au cratere selenare!
Iar de gropi se plâng şi şoferii care trebuie să circule prin Micro20, la ieşirea spre Tecuci. Mai exact, aceştia spun că pe bulevardul Dunărea au rămas în urma muncitorilor adevărate tranşee pe care trebuie să le îndure cu stoicism şoferii cel puţin până la primăvară.
Nici pietonii nu sunt mai fericiţi!
Din păcate, ocolim prin stradă, ne dăm pe după banda de avertizare, nu avem ce face. Trotuarele astea sunt săpate, pline de noroi şi lăsate aşa. Poate la primăvară le repară, deşi au deja luni bune de cât sunt începute!