Urmează o știre pe care doar timpul o poate încadra în categoria pozitivă sau negativă. Până aflăm dacă e de bine sau de rău, măcar să spunem despre ce e vorba: de la 1 ianuarie am putea avea noi taxe de parcare, pe termen lung, de ordinul lunilor sau chiar al unui an întreg.
Așadar, joi seara, în ședința Consiliului Local, printre alte taxe care vor fi majorate și de care vom discuta la vremea lor (adică repede) apare și o inovație: taxa de staționare pe termen lung. În principiu ar trebui să fie o veste bună pentru cei care au motive să-ți țină mașina mai mult într-un loc, mai ales că vor achita mai puțin față de tariful orar cumulat.
Acesta rămâne neschimbat, dar se introduc și tichete valabile toată ziua, astfel: bilet parcare – 2,00 lei/oră, 12,00 lei/zi, plată prin SMS: 0,54 euro/oră, 3,00 euro/zi.
Cu adevărat interesantă devine propunerea făcută de Adunarea Generală a Consiliului de Administrație de la Gospodărire Urbană, ce are în subordine serviciul. Aceasta propune introducerea de noi tarife pe durate ce variază de la o lună la un an.
În aceste condiții, vom putea avea, pentru persoane juridice, abonament parcare lunar – 147,31 lei/loc, semestrial – 829,89 lei/loc, anual – 1.575,73 lei/loc; pentru persoane fizice, permis parcare lunar – 99,79 lei/loc, semestrial – 567,27 lei/loc, anual – 1.076,75 lei/loc; tot pentru persoane fizice, pe locație: lunar – 50,00 lei/loc, semestrial – 285,00 lei/loc, anual – 540,00 lei/loc.
Practic, este o variantă de a-și asigura parcare permanentă în cazul firmelor sau a celor care locuiesc ori își desfășoară activitatea într-o zonă ce are în apropiere locuri amenajate de staționare, contra-cost. Rămâne de văzut dacă se va încasa mai mult ori mai puțin, e sigur doar că se poate încasa, repede, o sumă mai mare de bani. Și ar fi rezolvată și o problemă a celor care vor să parcheze pe termen lung, limitându-se astfel numărul locurilor disponibile.
Așa cum spuneam la început, puțintică răbdare și aflăm dacă e de bine sau de rău.