Județul Galați se umple de PCR. Nu vă panicați, nu este vorba despre partid, ci despre aparatele care depistează mizeria numită COVID-19. Echipamentele se numesc Real Time PCR și în ultima perioadă au început să se adune la Galați.
Scoatem răbojul și le numărăm. Consiliul Județean Galați a adus un aparat la Spitalul Județean și mai așteaptă încă unul de la Ministerul Sănătății pentru aceeași unitate medicală. Tot Consiliul a pus banii jos pentru achiziționarea liniei de testare pentru alt aparat RT PCR care a venit incomplet de la Minister și care a fost trimis la Spitalul de Boli Infecțioase.
Bani de la bugetul județean au fost alocați și pentru aparatul de la Tg.Bujor care are nevoie de linie de testare deoarece până recent a fost utilizat în alte scopuri. Astăzi (vineri, 24 aprilie), un aparat donat de oameni de afaceri și de asociații din Galați a ajuns la Spitalul de Pneumoftiziologie.
„Mai mulţi oameni de afaceri din Galaţi au dotat Spitalul de Pneumoftiziologie cu un aparat PCR Real Time, precum şi cu toate echipamentele de extracție și detecție pentru COVID-19. Le mulţumesc foarte mult celor care au făcut această sponsorizare extrem de importantă pentru comunitatea gălăţeană. Cu ajutorul acestui nou centru de testare vom putea lupta mult mai eficient cu acest coronavirus. Sper ca exemplul acestor oameni de afaceri să fie urmat şi de către alte companii, pentru că doar împreună vom reuşi să trecem de această perioadă dificilă.” (Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați)
Ne mai uităm pe răboj și vedem că și la Spitalul de Copii, administrat de Primăria Galați, este mișcare
Începând de zilele trecute, Spitalul de Urgență pentru Copii Sf.Ioan din Galați are un aparat care poate depista infecția cu virusul COVID-19 prin analiza anticorpilor. Acesta a costat 150.000 de lei și a fost cumpărat de Primărie. Reprezentanții municipalității anunță că au cumpărat și un aparat real time PCR care va ajunge la Galați peste câteva săptămâni.
Aparatele care aterizează la Galați vor prinde bine pe la toamnă. Atunci, vom număra boboci, dar și noile cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 pentru că specialiștii anunță că după apariția tulburelului se va revărsa noul val al epidemiei.
„Al doilea val de îmbolnăviri cred că va veni în cursul sezonului rece, spre finalul toamnei, așa cum sunt toate virozele respiratorii care evoluează mai intens în sezonul rece decât vara sau primăvara. Probabil, atunci vom avea un al doilea val de îmbolnăviri…. Sperăm să avem până atunci un tratament care să răspundă nevoii de a împiedica evoluția gravă a bolii, mai ales la pacienții din categoriile de risc. ”(Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie)
VIDEO Aparat pentru depistarea COVID-19, la Galați. Echipamentul a fost montat la Spitalul Județean