Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a desfășurat proiectul intitulat „Stațiunea didactică și de practică SDC Sf. Gheorghe Tulcea – Educație, cercetare și energie verde pentru menținerea biodiversității naturale”.
Proiectul este finanțat prin (FDI) Fondul de Dezvoltare Instituțională, are ca scop susținerea proiectelor de dezvoltare instituțională de la nivelul universităților de stat din România. Finanțate din bugetul Ministerului Educației, în vederea creșterii capacității instituționale și îmbunătățirii calității sistemului național de învățământ superior și se desfășoară până la finele anului 2023.
Printre obiectivele principale ale proiectului se numără dezvoltarea continuă a competențelor educativ-formative ale studenților. Dezvoltare bazată pe cercetare și practică aplicativă în cadrul SDC Sf. Gheorghe Tulcea. Dar și pe creșterea contribuției SDC Sf. Gheorghe Tulcea la viața comunității și la educația non-formală a vizitatorilor. Plus consolidarea cooperării între Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați și alte instituții de învățământ superior. Instituții de cercetare și instituții interesate, respectiv ameliorarea rezultatelor în materia procesului educativ-formativ.
Proiectul este finanțat prin (FDI) și vizează asigurarea funcționării în bune condiții a grădinilor botanice universitare, a stațiunilor didactice, a bazelor de practică, din cadrul universităților, folosite pentru instruirea studenților.
În cadrul proiectului, delegații alcătuite din cadre didactice și studenți de la diferite specializări desfășoară activități educativ-formative la stațiunea didactică și de practică „SDC Sf. Gheorghe” Tulcea. Activitățile constau în observarea și analizarea biodiversității Deltei Dunării. Având ocazia valorificării cunoștințelor teoretice într-un context real și dezvoltarea abilităților practice și de cercetare.
Realizarea și dezvoltarea acestor activități au un impact semnificativ demonstrat în devenirea profesională a studenților, verifică aplicabilitatea cunoștințelor teoretice însușite în cadrul programelor de studii, asigură completarea și flexibilizarea acestora precum și orientarea spre activități pentru care studenții prezintă reale aptitudini. (P)