O nenorocire s-a întîmplat ieri la Galați. Luni, 8 februarie, un bebeluș a murit în urma unei intervenții chirurgicale. Totul s-a petrecut la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Ioan. Nu este doar o nenorocire ci o poveste cu multe necunoscute, plină cu acuzații și suspiciuni.
Foarte pe scurt, o familie îi acuză pe medicii de la Spitalul de Pediatrie de moartea bebelușului lor. Potrivit părinților, cadrele medicale au luat decizia de a opera copilul de doar trei săptămîni pentru a-i extirpa o afecțiune tumorală la ovar. Din nefericire, în ciuda asigurărilor venite de la medici, copilul a murit la cîteva ore după operație. Pe principiul „cel mai bun medic din Galați este acceleratul de București”, familia povestește că a dorit să facă intervenția la un spital din capitală. Părinții ar fi renunțat la idee doar în momentul în care medicii de la Spitalul Sf.Ioan i-au asigurat că eliminarea chistului este o operație banală, cu șanse foarte mari de reușită. „Mi-au zis că aici operația o să fie foarte bine. Eu am cerut să plec mai departe. Mi s-a spus că 99% sunt şanse să supravieţuiască copilul aici”, a povestit Diana Istrate, mama bebelușului.
Bunicul și unchiul bebelușului au completat declarațiile părinților. „A ieşit doamna doctor din operaţie, a spus că totul este normal şi după aia anestezista să zică că au părut niște probleme……Spre ora 15. 00, copilul nu a mai reuşit să ajungă la salon din cauză că s-a intrat pe resuscitare, resuscitări care au durat mai mult de două ore. După aia ne-a solicitat să aducem un preot”. În plus, mătușa le-a povestit jurnaliștilor că pe holuri ar fi circulat și o șpagă consistentă: „Cîţi bani aţi dat?…7 milioane i-am dat….Cui?…..Doamnei doctor. 700 de lei în bani noi….Şi i-a acceptat?….I-a acceptat, bineînţeles”.
Conducerea Spitalului de Copii spune că nou născutul a fost diagnosticat cu o tumoră de ovar stîng şi trebuia operat de urgenţă. „A trebuit să se practice o intervenţie chirugicală în urmă cu 24 de ore pentru că acest chist gigant de ovar s-a torsionat. Postoperator au apărut complicaţii care au dus multiplă insuficienţă multiplă de organe şi cu deces, din păcate”. (Geta Badiu, director Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Ioan )
Culmea, cei doi părinți muncesc în Germania și veniseră în țară special pentru naștere. Misterul se adîncește și suspiciunile cresc dacă ascultăm povestea familiei dar și bîrfele care au început să circule prin lumea medicală. Spun unii și alții că necropsia ar fi fost realizată în mare grabă și nu în locul obișnuit, adică la Institutul de Medicină Legală de la Spitalul Județean. Necropsia bebelușului a fost realizată chiar la spitalul de copii ceea ce pentru unii poate părea o încercare de mușamalizare a cazului. Asta chiar dacă nici o lege nu interzice efectuarea necropsiei la spitalul de pediatrie. Apoi, mai trebuie stabilit dacă un bebeluș de doar trei săptămîni trebuia/putea să fie operat/anesteziat. Toate răspunsurile la aceste întrebări și suspiciuni sunt așteptate să vină de la Comisia de malpraxis. Aceasta se va înființa zilele următoare și trebuie să ofere un verdict în cel mult 90 de zile.
Un bebeluș mort, o nenorocită de șpagă și foarte multe semne de întrebare

-->