Gata, suntem în măsură să vă prezentăm o nouă ispravă din seria de succes „Cele 7 minuni ale lumii gălățene”. Este vorba despre „Acareturile Suspendate ale Galațiului”. Situate lîngă blocurile ANL de la gară, chestiile își merită numele și renumele, deoarece aduc zonei un aer boem, o adiere retro, o aromă rurală și un aspect mîrlănesc.
În primul, am încercat să aflăm de ce au primit acest nume. Acareturile în discuție sunt cocoțate pe versantul care coboară spre garajele de lîngă blocurile de la gară. Ca urmare, sunt suspendate la propriu peste domeniul public, dar și la figurat peste lege și peste bunul simț. Minunea este compusă din mai multe grădini, locuri de grătar, depozite și chiar o căbănuță de lemn. Ultima este, probabil, pentru turiștii pasionați de arhitectura locală sau pentru trecătorii obosiți, amețiți, turmentați, beți și morți de beți. Grădinile cu gardurile aferente vin cu pata de rural iar grătarele sunt dovada clară că și maimuțele mănîncă mici și ceafă de porc. Ar mai fi cutiile de metal care completează în mod armonios acest melanj arhitectural rafinat de stiluri vintage, oriental, tradițional, urban și țopîrlănesc.
De curînd, l-am auzit pe primarul Marius Stan spunînd că vrea să trimită buldozerele în zonă. Este clar, omul nu apreciază tradiția, inventivitatea, frumosul, abnegația și munca unor concetățeni. Mai grav chiar, dispariția acareturilor de la gară va provoca o problemă socială deoarece cetățenii de la blocuri nu vor mai avea loc de crescut animale, de ascultat manele și de făcut grătare. Nici nu mai vorbim despre economia locală care va suferi o teribilă lovitură prin pierderea spațiilor de depozitare a murăturilor, vinului, sculelor și obiectelor furate de la locul de muncă.
Seria „Cele 7 minuni ale lumii gălățene” va continua. Mulțumim edililor și cetățenilor.
Seria „Cele 7 minuni ale lumii gălățene” continuă. Astăzi despre „Acareturile Suspendate de la Gară”

-->