POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE
CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental al Antidotul.ro, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra în deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 („Regulamentul general privind protectia datelor” sau „GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Întrucât unul dintre principiile esentiale ale acestui cadrul legal îl reprezinta transparenta, am pregatit aceast document prin care dorim sa va informam despre modul în care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci când interactionati cu noi în legatura cu produsele si serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web.

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului în care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. În cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acesteia.

1. CINE SUNTEM SI CUM NE PUTETI CONTACTA

Antidotul.ro este administrat de SC Primage AD SRL, persoana juridica de nationalitate româna, având sediul social în Str. Blaj nr. 4, bl. E1, ap. 23, Galați, jud. Galați – România, cu numar de ordine în Registrul Comertului J17/865/2005, cod unic de înregistrare fiscala 17507459 (în continuare „Antidotul.ro” sau „noi”). În sensul legislatiei cu privire la protectia datelor, suntem operator atunci când prelucram datele dvs cu caracter personal.

Întrucât suntem întotdeauna deschisi sa aflam opiniile dumneavoastra, precum si sa va furnizam orice informatii suplimentare de care ati putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dvs, va încurajam sa ne contactati la adresa de e-mail: protectiadatelor@antidotul.ro sau prin posta sau curier la adresa: SC Primage AD SRL, Str. Blaj nr. 4, bl. E1, ap. 23, Galați, jud. Galați – România – cu mentiunea: Ref. Prelucrarea datelor personale.

2. CE INFORMATII COLECTAM CAND ACCESATI SI CAND INTERACTIONATI CU WEBSITE-UL NOSTRU. SCOPURI ȘI TEMEIURI PENTRU PRELUCRARE

Colectam si folosim informatiile de la vizitatorii site-ului web in conformitate cu aceasta sectiune si cu sectiunea intitulata Dezvaluirea si utilizarile suplimentare ale datelor dvs. Datele furnizate de către Dvs. trebuie să fie reale, corecte şi actualizate, iar Dvs. trebuie să aveți dreptul de a le furniza. Majoritatea datelor mentionate mai jos sunt furnziate de catre Dvs. in mod voluntar cu ocazia interactionarii cu website-ul Antidotul.ro in functie de scopul transmis de Dvs. Sunteți, astfel, responsabil pentru datele pe care le furnizați în cadrul website-ului, atât faţă de noi, cât şi faţă de orice terţ care ar putea fi prejudiciat prin furnizarea datelor eronate sau false.

2.1. Inregistrarea pe site-ul nostru
www.antidotul.ro NU ofera/permite crearea de conturi de utilizator. Din aceste motive nu aveti posibilitatea sa va inregistrati sau sa va creati un cont pe site-ul nostru, iar accesarea acestuia o efectuati doar in calitate de vizitator.
2.2. Informatiile pe care le colectam atunci cand ne contactati prin intermediul site-ului
Colectam si utilizam informatiile de la persoanele care ne contacteaza in conformitate cu aceasta sectiune si cu sectiunea intitulata Dezvaluirea si utilizarile suplimentare ale informatiilor dvs.
2.2.1. Formular de contact. Formular de adaugare anunt mica publicitate
Cand ne contactati utilizand formularul de contact de pe site-ul nostru (http://www.antidotul.ro/contact/) sau formularul de adaugare anunturi (http://www.antidotul.ro/adaugare-anunt/), colectam: nume, prenume, e-mail, numar de telefon. De asemenea, colectam orice alte informatii pe care ni le furnizati atunci cand completati restul câmpurilor din aceste formulare. Daca nu furnizati informatiile cerute de formularele respective, nu il veti putea trimite si nu vom primi solicitarea dvs, prin urmare nu vom putea raspunde sau adauga anuntul Dvs.
Temeiul juridic pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interes legitim: pentru a raspunde la intrebarile si mesajele pe care le primim si pentru a pastra evidenta corespondentei.
Temeiul juridic pentru prelucrare: este necesar pentru executarea un contract sau pentru a demara procesul de angajare intr-un contract la cererea dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Motivul pentru care este necesar pentru executarea unui contract: in cazul in care mesajul dvs. vizeaza furnizarea de bunuri sau servicii sau luarea de masuri la solicitarea dvs. inainte de a va furniza bunurile si serviciile noastre (de exemplu, furnizarea de informatii despre astfel de bunuri si servicii); noi vom procesa informatiile dvs. pentru a face acest lucru.
2.2.2. E-mail
Cand trimiteti un mesaj la adresa de e-mail afisata pe site-ul nostru, colectam adresa dvs. de e-mail si orice alte informatii pe care le furnizati in acel e-mail (cum ar fi numele dvs., numarul dvs. de telefon si informatiile continute in orice bloc de semnatura din e-mail).
Temeiul juridic pentru prelucrare: interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interes legitim: Pentru a raspunde la intrebarile si mesajele pe care le primim si pentru pastrarea evidentei corespondentei.
Temeiul juridic pentru prelucrare: este necesar pentru executarea un contract sau pentru a demara procesul de angajare intr-un contract la cererea dvs. (articolul 6 alineatul (1) litera (b) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Motivul pentru care este necesar pentru efectuarea unui contract: in cazul in care mesajul dvs. vizeaza furnizarea de bunuri sau servicii sau luarea de masuri la solicitarea dvs. inainte de a va furniza bunurile si serviciile noastre (de exemplu, furnizarea de informatii despre astfel de bunuri si servicii); noi vom procesa informatiile dvs. pentru a face acest lucru.
2.2.3. Transferarea si stocarea informatiilor dvs.
Mesajele pe care ni le transmiteti prin email sau prin intermediul formularului nostru de contact vor fi stocate pe serverele furnizorului nostru de hosting de email.
2.2.4. Daca prin intermediul site-ului primim informatii despre dvs. din greseala
Daca primim din greseala informatii despre dvs. de la o parte terta si/sau nu avem o baza legala pentru prelucrarea acestor informatii, vom sterge informatiile dvs.
2.3. Dacă și atunci când vă abonați la buletinul nostru informativ (newsletter), vom folosi datele dumneavoastră cu caracter personal (adresa de e-mail) pentru a vă transmite periodic buletine informative. Veți fi eligibili pentru a primi diferite informați cu privire la activitățile și evenimentele noastre și ale afiliaților noștri (bonusuri, concursuri, tombole, promoții, campanii sociale, noi produse lansate sau oferite de noi sau afiliații noștri), indiferent dacă sunt organizate de noi sau de companii afiliate nouă.
Prelucrarea datelor cu caracter personal mentionate mai sus in scopuri de marketing (transmiterea de newsletter-e abonatilor prin mijloace de comunicare precum e-mail, telefon)  se  realizeaza in  baza  consimtamantului dumneavostra. Ne bazam activitatile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova si dezvolta activitatea comerciala. În orice situatie în care folosim informatii cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteti solicita oricând sa oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând sa dam curs cererii dvs.
2.4. Comentarii la articole
Când vizitatorii lasă comentarii la articolele publicate pe website, colectăm datele arătate în formularele de comentarii (nume, adresa de email, website), dar și adresa IP a vizitatorului pentru a ne ajuta la detectarea spamului. Un șir făcut anonim (numit și un hash), creat din adresele Dvs. de email, poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl folosiți. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului, fotografia Dvs. de profil este vizibilă pentru public lângă comentariul Dvs.
În privința datelor pe care ni le oferiți voluntar prin postarea unui comentariu la un articol de pe website-ul nostru, temeiul prelucrării este obligația noastră legală de a sprijini exercitarea dreptului de informare, dar și interesul nostru legitim de a oferi cititorilor noștri transparență și informare.
Notă: Dacă lăsați un comentariu pe website-ul nostru, puteți opta pentru salvarea în cookie-uri a numelui, adresei de email și sitului web. Acestea sunt pentru confortul Dvs., astfel nu mai trebuie să le completați din nou când lăsați un alt comentariu. Aceste cookie-uri vor fi valabile un an. Mai multe detalii pe pagina https://wpdiscuz.com/docs/wpdiscuz-documentation/gdpr/.
Vedeți și politica noastra privind cookie-urile.
2.5. Cookie-uri si tehnologii similare
Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt trimise de pe un site web catre un browser pentru a inregistra informatii despre utilizatori in diferite scopuri.
Utilizam cookie-uri pe website-ul nostru, inclusiv cookie-uri esentiale, functionale, analitice si de targetare si web beacon-uri. Pentru informatii suplimentare despre utilizarea cookie-urilor, consultati politica noastra privind cookie-urile.
Puteti respinge unele sau toate cookie-urile pe care le utilizam pe website-ul nostru prin modificarea setarilor browser-ului dvs. sau puteti dezactiva cookie-urile neesentiale utilizand instrumentul nostru de control al cookie-urilor, insa prin respingerea lor puteti afecta functionarea website-ului sau unor caracterisitici ale website-ului. Pentru informatii suplimentare despre modulele cookie, inclusiv despre modificarea setarilor browserului dvs., vizitati www.allaboutcookies.org sau consultati politica noastra privind cookie-urile.
2.6. Apararea intereselor noastre legitime
Pot exista situatii în care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

  • Masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor site-ului Antidortul.ro fata de atacuri cibernetice:
  • Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
  • Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind înteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru între interesele noastre si drepturile si libertatile dvs. fundamentale.
De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor prevazuta de legislatia aplicabila in aceasta materie.
2.7. Informatii despre log-ul serverului Web
Pentru a gazdui site-ul nostru web, utilizam un server al unui tert,  care inregistreaza automat adresa IP pe care o utilizati pentru a accesa site-ul nostru web, precum si alte informatii despre vizita dvs., cum ar fi paginile accesate, informatiile solicitate, data si ora solicitarii, sursa accesulului la site-ul nostru (de exemplu, site-ul web sau URL-ul (link-ul) care v-a referit la site-ul nostru) si versiunea browserului si sistemului de operare. Utilizarea informatiilor din log-urile serverului website-ului in scopuri de securitate IT. Furnizorul nostru colecteaza si stocheaza log-urile serverului pentru a asigura securitatea retelei IT. Aceasta include analizarea fisierelor log-urilor pentru a ajuta la identificarea si prevenirea accesului neautorizat la reteaua noastra, distribuirea de coduri rau intentionate, previzionarea atacurilor DDOS si altor atacuri cibernetice, prin detectarea unor activitati neobisnuite sau suspecte. Daca nu investigam o activitate criminala suspecta sau potentiala, noi nu facem si nici nu permitem furnizorului nostru sa faca orice incercare de a va identifica pe baza informatiilor colectate prin log-urile serverului.
Temeiul juridic pentru prelucrare: respectarea obligatiilor legale la care suntem supusi (articolul 6 alineatul (1) litera (c) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Obligatia legala: inregistrarea accesului la site-ul nostru web utilizand fisiere de tip log de server este o masura tehnica pentru a asigura un nivel de securitate adecvat pentru a proteja informatiile colectate de pe site-ul nostru in conformitate cu articolul 32 alineatul (1) din Regulamentul general privind protectia datelor.
2.8. Nu colectam si nu prelucram în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 18 ani.

3. DEZVALUIREA SI UTILIZARILE SUPLIMENTARE ALE DATELOR DVS.

3.1. Conținut înglobat de pe alte situri web
Articolele din acest sit pot include conținut înglobat (de exemplu, video-uri, imagini, articole etc.). Conținutul înglobat de pe alte situri web se comporta exact la fel ca și cum vizitatorii au vizualizat un alt sit web. Aceste situri web pot să colecteze date despre Dvs., să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară de la părți terțe și să vă monitorizeze interacțiunea cu conținutul înglobat, inclusiv să urmărească interacțiunea cu conținutul înglobat dacă aveți un cont și sunteți autentificat în acel sit web.
Atunci cand accesati site-ul nostru, noi dezvaluim informatiile dvs. unor terte parti in anumite circumstante, dupa cum se arata mai jos.
3.2. Furnizarea de informatii unor terte parti, cum ar fi Google Inc., Facebook.
Google colecteaza informatii prin utilizarea Google Analytics si YouTube pe website-ul nostru sau ocazional cand folosim Google AdWords pentru a afisa reclama noastra in rezultatele din motorul de cautare Google. Google, Facebook utilizeaza aceste informatii, inclusiv adresele IP si informatiile din cookie-uri, pentru mai multe scopuri, cum ar fi imbunatatirea calitatii serviciilor noastre si a experientei dumneavoastra de navigare. Informatiile sunt colectate de Google si Facebook in mod anonim. Compania de operare Youtube/Google Analytics/Adwords este Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, USA. Puteti impiedica Google sa colecteze si sa utilizeze datele privind utilizarea site-ului web generate de modulele cookie (inclusiv adresa IP) descarcand si instaland plugin-ul adecvat browserului Dvs. de la urmatorul link http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=ro. Compania de operare Facebook: Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, USA.
3.3. YouTube. Videoclipurile YouTube sunt integrate în multe dintre paginile noastre. Operatorul plugin-urilor respective este: YouTube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, SUA. O conexiune la serverele YouTube se stabilește de fiecare dată când se accesează paginile noastre care conțin videoclipuri YouTube. În acest caz, serverele YouTube sunt informate despre paginile noastre vizitate. Dacă sunteți logat în contul YouTube, vă dați acordul ca YouTube să atribuie directorul comportamentului de navigare la profilul personal. Puteți preveni aceasta delogându-vă din contul dvs. YouTube.  Odată cu pornirea unui videoclip, furnizorul utilizează cookie-uri pentru colectarea informațiilor despre comportamentul utilizatorului. Dacă ați dezactivat cookie-urile de la funcția de salvare de către programul de anunțuri Google, cookie-urile nu vor fi folosite nici dacă veți viziona videoclipuri YouTube. Mai multe informații cu privire la folosirea datelor utilizatorului se regăsesc în declarația privind politica de confidențialitate a YouTube: https://www.google.de/intl/de/policies/privacy
3.4. Facebook. Plugin-urile pentru rețeaua socială Facebook (furnizor: Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, California 94025, SUA) sunt integrate în website-ul nostru. Plugin-urile Facebook de pe site pot fi identificate prin logo-ul Facebook sau butonul “Like”. Prezentarea generală a diverselor plugin-uri Facebook se regăsește pe: http://developers.facebook.com/docs/plugins/.
La vizitarea website-ului nostru, plugin-ul este folosit pentru a stabili o conexiune directă între browser-ul dvs. și serverul Facebook. Acest lucru informează Facebook despre vizita pe site-ul nostru de pe adresa IP a dvs. Dacă dați click pe butonul ”Like” al Facebook pe site-urile noastre în timp ce sunteți logat în contul Facebook, aceasta vă permite să corelați conținutul de pe site-urile noastre cu profilul Facebook al dvs. Aceasta permite Facebook-ului să atribuie vizita dvs. pe site-urile noastre la contul dvs. de utilizator. Dorim să evidențiem faptul că în calitate de furnizor al site-urilor, nu primim informații despre conținutul datelor transmise sau modul de utilizare a acestora de către Facebook. Mai multe informații se regăsesc în declarația privind politica de confidențialitate a Facebook pe:
http://de-de.facebook.com/policy.php. Trebuie să ieșiți din contul de pe Facebook dacă nu doriți ca Facebook să atribuie vizita dvs. pe site-urile noastre la contul dvs. de Facebook.

Temeiul juridic pentru prelucrare (pentru pct. 3.1. – 3.4.): interesele noastre legitime (articolul 6 alineatul (1) litera (f) din Regulamentul general privind protectia datelor).
Interesele legitime: imbunatatirea calitatii serviciilor noastre.

3.5. Cui mai putem transmite datele dvs. cu caracter personal
Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. urmatoarelor categorii de destinatari:

  • furnizorilor de servicii de curierat;
  • furnizorilor de servicii de plata/bancare;
  • furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;
  • furnizorilor de servicii de cercetare de piata;
  • societatilor de asigurare;
  • furnizorilor de servicii IT;
  • altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a bunurilor si serviciilor noastre sau altor furnizori de servicii, toți cei enumerați mai sus avand semnate acorduri de păstrarea confidențialității informațiilor.

În cazul în care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.
Ne asiguram ca accesul la datele dvs. de catre tertii persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, în baza unor contracte încheiate cu acestia.

4. DURATA STOCARII DATELOR DUMNEAVOASTRĂ

Aceasta sectiune stabileste cat timp pastram datele colectate atunci cand vizitati sau interactionati cu site-ul nostru. Acolo unde este posibil, am setat perioade de pastrare specifice, iar unde nu, am stabilit criteriile pe care le folosim pentru a determina perioada de retentie.
4.1. Perioada de retentie Google Analytics (vezi https://support.google.com/analytics/answer/7667196?hl=ro): 26 luni.
4.2. Perioada de retentie log-uri de server: 18 luni.
4.3. Corespondenta: atunci cand ne contactati prin e-mail sau prin intermediul formularelor de pe site, vom pastra informatiile dvs. atata timp cat este necesar în vederea oferirii de răspunsuri la mesajele şi cererile Dvs. şi dovedirii corespondenţei purtate cu Dvs. sau pana la solicitarea dumneavoastra expresa de a va sterge datele, ce va fi aplicata in mod coroborat cu obligatiile legale stabilite in sarcina noastra.
4.4. Cu privire la newsletter-ul Antidotul.ro, vom păstra adresa Dvs. de e-mail în baza de date a newsletter-ului atât timp cât abonarea Dvs. este activă; din momentul în care primim cererea Dvs. de dezabonare, vom dezactiva trimiterea de newslettere către adresa Dvs. de e-mail; moment la care, adresa de e-mail va fi stearsa din baza de date cu privire la abonatii pentru newsletter.

Criterii pentru stabilirea perioadelor de pastrare

In orice alte circumstante, va vom pastra informatiile doar atat timp cat vor fi necesare, luand in considerare urmatoarele:
– scopul si utilizarea informatiilor dvs. atat in ​​prezent, cat si in viitor (spre exemplu, daca este necesar sa continuam stocarea acelor informatii pentru a continua sa ne indeplinim obligatiile in baza unui contract cu dvs. sau sa va contactam in viitor;
– daca avem o obligatie legala de a continua prelucrarea informatiilor dvs. (cum ar fi orice obligatii de pastrare a inregistrarilor impuse de legea sau reglementarile relevante);
– daca avem orice temei pentru a continua prelucrarea informatiilor (cum ar fi consimtamantul dvs.);
– daca avem un interes legitim pentru a continua prelucrarea datelor dvs.;
– nivelurile de risc, cost si responsabilitate implicate in continuarea detinerii informatiilor.
Este posibil ca, în urma îndeplinirii termenelor de arhivare sau în urma solicitării de ștergere a datelor, să efectuăm anonimizarea datelor, lipsindu-le astfel de caracterul personal și să continuăm prelucrarea datelor anonime pentru scopuri statistice.

5. UTILIZAREA MECANISMELOR AUTOMATE DE LUARE A DECIZIILOR

5.1. Mecanismele automate de luare a deciziilor sunt acele mecanisme de luare a deciziilor prin mijloace tehnologice (prin intermediul unei masini) fara implicarea umana.
Putem utiliza mecanisme automate de luare a deciziilor pe website-ul nostru pentru a automatiza afisarea de reclamele care contin produsele si serviciile noastre pe alte website-uri pe care le vizitati prin utilizarea cookie-urilor.
Semnificatia si consecintele preconizate: cookie-urile vor fi utilizate pentru a recunoaste faptul ca ati vizitat site-ul nostru pentru a va afisa reclame (cu exceptia cazului in care ati blocat astfel de cookie-uri) si vor culege informatii despre comportamentul dvs. online.
5.2. Cum va puteti opune:
Aveti dreptul sa va opuneti utilizarii de catre noi a mecanismelor automate de luare a deciziilor si profilare descrise mai sus. Astfel, puteti bloca aceste tipuri de cookie utilizand instrumentul de nostru de control a cookie-lor sau prin renuntarea la cookie-uri direct din setarile browserului.  Puteti afla mai multe despre utilizarea cookie-urilor si a tehnologiilor similare si cum sa renuntati la acestea in politica privind cookie-urile.  De asemenea, daca nu doriti ca noi sa va procesam adresa IP reala (de obicei adresa IP atribuita de furnizorul Dvs. de servicii de Internet) atunci cand vizitati site-ul nostru, puteti utiliza o retea virtuala privata (VPN) sau un serviciu gratuit, cum ar fi Tor.

6. ÎN CE TARI TRANSFERAM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

În prezent, stocam si prelucram datele dvs. cu caracter personal pe teritoriul României.
Cu toate acestea, este posibil sa transferam anumite date ale dvs. cu caracter personal unor entitati localizate în Uniunea Europeana sau în afara Uniunii, inclusiv în tari carora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal.
Vom lua întotdeauna masuri pentru a ne asigura ca orice transfer international de date cu caracter personal este gestionat cu atentie cu scopul de a va proteja drepturile si interesele. Transferurile catre furnizorii de servicii si alte parti terte vor fi întotdeauna protejate prin angajamente contractuale si, dupa caz, prin alte garantii, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeana sau schemele de certificare, precum Scutul de confidentialitate pentru protectia datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE catre Statele Unite ale Americii.
Ne puteti contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informatii despre tarile în care transferam datele dvs., perecum si garantiile pe care le-am pus în aplicare cu privire la aceste transferuri.

7. CUM PROTEJAM SECURITATEA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

7.1. Ne angajam sa asiguram securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei.
Luam masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru a va asigura informatiile si pentru a le proteja impotriva utilizarii neautorizate sau ilegale si a pierderii sau distrugerii accidentale, inclusiv prin: utilizarea standardului Secure Sockets Layer (SSL) pentru a cripta conexiunea Dvs. cu site-ul web si informatiile pe care ni le trimiteti prin intermediul formularului de pe site-ul nostru, folosirea de aplicatii si pluginuri de securitate si antivirus/anti-malware, mentenanta continua a site-ului si actualizarea platformei la ultima versiune.
În ciuda masurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor retele publice, nu este complet sigura, existând riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.
7.2. Incălcarea securității datelor. În cazul în care datele personale se pierd, sunt deteriorate, furate, compromise sau urmare a unei plângeri cu privire la modul în care Noi am gestionat datele personale, vom raporta încălcarea către Autoritatea Naționalăde Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal în termen de 72 de ore de la constatarea încălcării și vom notifica fără întârziere persoanele relevante în cazul  în  care  sunt susceptibile de a fi afectate de incident. În plus, vom depune eforturi rezonabile pentru a limita daunele cauzate de încălcarea securității datelor.

 

8. CE DREPTURI AVETI

Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi în legatura cu datele dvs. cu caracter personal. Puteti solicita accesul la datele dvs., corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, va puteti exercita dreptul de a va plânge autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei. Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor dvs. cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor dvs. si dreptul la portabilitatea datelor.

Mai multe informatii despre fiecare dintre aceste drepturi pot fi obtinute prin consultarea tabelului prezentat mai jos.

Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:

Identitate. Luam în serios confidentialitatea tuturor înregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs. cu privire la astfel de înregistrari folosind adresa de e-mail aferenta pe care ati utilizat-o pe Antidotul.ro. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

Onorarii. Nu vom solicita o taxa pentru a va exercita vreun drept în ceea ce priveste datele dvs. cu caracter personal, cu exceptia cazului în care solicitarea dvs. de acces la informatii este nefondata, respectiv repetitiva sau excesiva, caz în care vom percepe o suma rezonabila în asemenea circumstante. Va vom informa despre orice onorarii aplicate înainte de a va solutiona cererea.

Durata de raspuns. Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide în termen de maximum o luna, cu exceptia cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ati facut mai multe solicitari, caz în care urmeaza sa raspundem în termen de maximum doua luni. Va vom anunta daca vom avea nevoie de mai mult de o luna. S-ar putea sa va întrebam daca puteti sa ne spuneti exact ce doriti sa primiti sau ce anume va îngrijoreaza. Acest lucru ne va ajuta sa actionam mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

Drepturile tertelor parti. Nu trebuie sa respectam o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

Drepturi vizate Descriere
Accesul Puteti sa ne cereti:

  • sa confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal;
  • sa va punem la dispozitie o copie a acestor date;
  • sa va oferim alte informatii despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, daca le transferam în strainatate si cum le protejam, cât timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plângere, de unde am obtinut datele dvs., în masura în care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin prezenta.
Rectificarea Ne puteti cere sa rectificam sau sa completam datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Este posibil sa încercam sa verificam exactitatea datelor înainte de rectificarea acestora.

Stergerea datelor Ne puteti cere sa va stergem datele cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
  • v-ati retras consimtamântul (în cazul în care prelucrarea datelor se baza pe consimtamânt); sau
  • dati curs unui drept legal de a va opune; sau
  • acestea au fost prelucrate ilegal; sau
  • ne revine o obligatie legala în acest sens.

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dvs. de stergere a datelor dvs. cu caracter personal în cazul în care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara:

  • pentru respectarea unei obligatii legale; sau
  • pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanta.

Exista anumite alte circumstante în care nu suntem obligati sa respectam solicitarea dvs. de stergere a datelor, desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante în care v-am putea refuza aceasta solicitare

Sa aveti in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa va descarcati din contul Antidotul.ro si sa va salvati toate documentele aferente comenzilor efectuate de la Antidotul.ro, indiferent daca facturarea s-a efectuat catre dvs sau catre o alta persoana fizica sau juridica. In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita dreptul de stergere, veti pierde toate aceste documente iar Antidotul.ro va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului Antidotul.ro, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

Restrictionarea prelucrarii datelor Ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai în cazul în care:

  • acuratetea lor este contestata (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora; sau
  • prelucrarea este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse; sau
  • acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept în instanta; sau
  • v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este în desfasurare.

Putem continua sa folosim datele dvs. cu caracter personal în urma unei solicitari de restrictionare, în cazul în care:

  • avem consimtamântul dvs.; sau
  • pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept în instanta; sau
  • pentru a proteja drepturile Antidotul.ro sau ale altei persoane fizice sau juridice.
Portabilitatea datelor Ne puteti cere sa va furnizam datele cu caracter personal într-un format structurat, utilizat în mod curent si care poate fi citit automat, sau puteti solicita ca acesta sa fie „portat” direct catre un alt operator de date, dar în fiecare caz numai daca:

  • prelucrarea se bazeaza pe consimtamântul dvs. sau pe încheierea sau executarea unui contract cu dvs; si
  • prelucrarea se face prin mijloace automate.
Opozitia Va puteti opune în orice moment, din motive legate de situatia particulara în care va aflati, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal în temeiul interesului nostru legitim, în cazul în care considerati ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza fata de acest interes.

De asemenea, va puteti opune oricând prelucrarii datelor dvs. în scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fara a invoca vreun motiv, caz în care vom înceta în cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

Luarea de decizii automate Puteti cere sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci când decizia respectiva:

  • produce efecte juridice cu privire la dvs.; sau
  • va afecteaza în alt mod similar si într-o masura semnificativa.

Acest drept nu se aplica în cazul în care decizia la care s-a ajuns în urma luarii automate a deciziilor:

  • ne este necesara pentru a încheia sau a derula un contract cu dvs.;
  • este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dvs.; sau
  • se bazeaza pe consimtamântul dvs. explicit.
Plângeri Aveti dreptul sa depuneti o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. În România, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania
Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;
E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fara a va afecta dreptul dvs de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati în prealabil, si va promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.

Pentru exercitarea drepturilor enumerate mai sus, puteti contacta in orice moment SC Primage AD SRL,  prin transmiterea solicitarii dvs scrise prin oricare dintre urmatoarele modalitati:

  • prin e-mail la adresa: protectiadatelor@antidotul.ro sau
  • prin posta sau curier la adresa: SC Primage AD SRL, Str. Blaj nr. 4, bl. E1, ap. 23, Galați, jud. Galați – România – cu mentiunea: Ref. Prelucrarea datelor personale.
  • Folosind form-ul de mai jos, ne puteti solicita si online exercitarea urmatoarelor drepturi: Dreptul de acces la date, Dreptul la ștergerea datelor (“dreptul de a fi uitat”) si Dreptul la rectificarea datelor.

 

FORMULAR SOLICITARI DE EXERCITARE DREPTURI
DATE CU CARACTER PERSONAL