Sala Sporturilor Dunărea, aia în care se îmbulzește tot orașul ca să vadă handbal, baschet, volei și futsal (scuze), nu are autorizație de securitate la incendiu. Mai pe românește, singura sală din oraș omologată pentru competițiile oficiale poate să ardă ca o căpiță de fum dacă, Doamne ferește, izbucnește un incendiu. Primăria Galați încearcă de trei ani să intre în legalitate dar nu reușește pentru că, la noi, lucrurile sunt complicate.
Spectatorii care vin la meciurile din Sala Sporturilor sunt întâmpinați, nu de o animatoare, ci de un afiș dătător de fiori: Acest spaţiu funcţionează fără autorizaţie de securitate la incendiu. Temerarii nu iau în seamă anunțul și intră în sală, pentru că, deh, țara întreagă nu are autorizații de funcționare și este condusă cu viteză, pe contrasens. În interior, pe oamenii îi „înconjoară” problemele.
Suntem în neregulă deoarece modernizarea Sălii Sporturilor a durat 14 ani, timp în care s-au reînoit metodologia şi normele conform procedurilor europene. Avem un bazin care nu are capacitatea care ar trebui la ora actuală şi nu avem, de asemenea, presiunea necesară. Ne-ar trebui un bazin de capacitate mare, de la care să ne conectăm, pentru că presiunea de la reţea nu este suficientă, astfel încât în caz de incendiu să avem o rapiditate şi o eficienţă maxime. Soluția este un bazin de apă care trebuie instalat în afara spaţiului Sălii Sportului, bazinul pe care îl avem de capacitate mică este în interiorul sălii, într-o anexă.
Pentru a primi autorizația de securitate la incendiu, Sala Sporturilor Dunărea trebuie să treacă prin numeroase modificări.
Lambriurile acestea, care se află şi în interiorul Sălii Sporturilor, trebuie schimbate şi puse lambriuri ignifugante. De asemenea, uşile de la intrarea spectatorilor, care sunt cu deschidere cu cheie, vor trebui schimbate şi puse uşi care se deschid din interior, ca la malluri, la marile magazine. Şi, de asemenea, o problema mai greu de rezolvat ar fi tavanul pe care, la fel, trebuie pus un material ignifugant.
Prin lambriuri, tavane, bazine cu apă și-au băgat nasul și reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă imediat după nenorocirea de la clubul Colectiv
Au urmat o amendă de 50.000 de lei și o listă cu probleme de rezolvat care a rămas la stadiul de dorință. Asta deși Primăria Galaţi a alocat 800.000 de lei pentru obţinerea autorizaţiei ISU şi remedierea problemelor. Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Brăila, care a abandonat lucrarea și s-a ușchit.
„Sunt instalaţii de detecţie, de semnalizare, ei nu au o problemă cu evacuarea în caz de urgență pentru că parte constructivă a fost prevazută cu uşi mari pentru afluenţa publicului, dar până nu se îndeplinesc cumulativ toate condiţiile de intrare în legalitate pentru obţinerea avizului de securitate la incendiu, ei nu pot avea acest document.” (Eugen Chiriţă, purtător de cuvânt ISU Galaţi)
Sala Sporturilor din Galați a fost redeschisă publicului în anul 2013, după 14 ani de reabilitare. În lunile de iarnă, prin sală trec aproximativ 16.000 de oameni, lunar.