Cică nu se fac și lucruri mișto la Galați. Păi cine mai are în țara asta un complex de lux pentru pescari și pentru amatorii de picnic? Cu căsuțe, foișoare, puncte de observație și o baltă plină de pește? Totul pare idilic dar este și o mică problemă. La locul cu pricina se poate ajunge prin teleportare, cu elicopterul, cu tancul și, probabil, cu o mașină performantă de teren. V-ați dat seama, este vorba despre balta Zătun din Bădălan care dimineață a fost inaugurată de autoritățile gălățene.
În primul rînd, nu înțelegem de ce a fost nevoie de o panglică și o ceremonie în condițiile în care constructorul și-a terminat treaba de cîteva săptămîni iar turiștii nu vor fi primiți decît anul viitor, prin primăvară sau vară. În al doilea rînd, la baza Zătun nu se poate ajunge prea ușor din cauza infrastructurii. Singura variantă terestră este un pseudo-drum parțial asfaltat și plin de cratere care zîmbesc larg șoferilor aventurieri. Altfel spus, cei de la Consiliul Județean (proprietarul bazei) îi invită pe gălățeni să petreacă ore liniștite exact unde se termină harta, asfaltul, civilizația și bunul simț.
Oricum, sună ca naiba să te lauzi că ai investit o căruță de lovele într-o chestie la care nu se poate ajunge. De aceea, s-a găsit imediat vinovatul: o fiară bizară care trăiește prin Consiliul Județului. „Colegii noştri, această fiară ciudată rezultată din contopirea PNL-PD, au respins aprobarea de a primi 1,2 milioane de euro din bani europeni, ceea nici nu presupunea cofinanţare. Motivul era că s-a schimbat vicepreşedintele, nu mai era o doamnă de la PNL pentru că se schimbase majoritatea în Consiliul Judeţean. Eu unul nu credeam că o să ajung să trăiesc vreodată aşa ceva. E un act de trădare naţională, după părerea mea. M-a mirat lipsa de reacţie a cetăţenilor Galaţiului, aşteptam să fie cel puţin 30 de mii, 40 de mii de oameni pe stradă făcînd scandal. Aiurea, nu a fost niciun fel de reacţie. E foarte trist să vezi astfel de lucruri”, a declarat Nicolae Bacalbaşa, președintele CJ.
Așadar, deși nu există drum și în ciuda fiarelor și a trădărilor naționale din localitate, complexul de la capătul lumii a trecut prin modernizări importante. În prezent, la Zătun sunt 17 căsuţe, duşuri, pontoane și refugii pentru pescari, foişoare de observaţie, locuri de joacă pentru copii, plajă şi altele. De asemenea, în complex au fost construite un puţ, o stație de epurare, un sistem de iluminat, alei și parcare. Proiectul „Baza de agrement cu specific pescăresc Balta Zătun” a costat 1.700.000 de lei.
La asemenea investiție, parcă ne vin și nouă idei. Ca să nu risipim banii, propunem ca proprietarul, CJ Galați, să breveteze turismul la distanță. Chestia se poate realiza fie prin intermediul fotografiilor clasice, fie cu ajutorul imaginilor de pe internet. Clientul plătește taxa de acces și primește acasă pozele cu lacul, căsuțele și grătarul plin de bunătăți. Promoțional, grupurile mai mari de turiști virtuali vor primi și imagini/filmulețe cu bestia ciudată descoperită de președintele Bacalbașa.
A opta minune a lumii a apărut la Galați: complexul suspendat de la Zătun
