În inima cartierului Micro 40, la doi paşi de Scoala Generală nr. 30, a fost balamuc mare astăzi (duminică, 23 august 2015), la prînz. Pe la ora 13.00, din două boxe imense, înalte cam de un metru, postate strategic la intrarea în blocul O1, au început să răsune acorduri manelistico-lăutăreşti. Gardul care împrejumuia spaţiul verde din faţa blocului fusese ornat cu voal alb (în valuri), iar la intrarea în scară o cupolă construită din dantelă şi flori anunţa că o nuntă mare este pe cale a începe. Un anume Tezeşan, care cică ar fi cumpărat toate apartamentele situate la parterul blocului O1 şi ar avea bani fără număr, era naş mare. Iar dacă cel mai bogat locatar din blocul O1 este naş mare, apăi, ce dracu!, acest lucru trebuie să se audă cît mai departe, eventual pînă în Mazepa. E drept că melodiile cîntate de formaţia tocmită să presteze live chiar în faţa blocului (vezi video mai jos) nu răsunau pînă în Mazepa, însă se făceau simţite lejer pe o distanţă de un kilometru. La faţa locului, deşi între timp se făcuse aproape ora 14.00, nu şi-a făcut apariţia nici picior de poliţist (local sau nu) care să constate că nişte cetăţeni (fie ei şi nuntaşi) deranjează liniştea publică cu muzica lor asurzitoare.
Invitaţii ca invitaţii, dar să fi văzut ce ţinute aveau “doamnele” care îi însoţeau
Rînd pe rînd, în jurul scării au început să îşi facă apariţia, să păşească pe covorul roşu (vezi foto sus) şi cîţiva dintre invitaţi, cel mai probabil apropiaţi ai naşului. Alde gură cască de pe margine, care stăteau în cur pe o scară din apropierea blocului O1, vorbeau despre diverşi invitaţi, în special ţigani, că ar fi nu’ş ce interlopi de vază din Micro 40, cu fetiţe la produs prin Spania sau aiurea. Evident, erau nişte scorneli, căci cu siguranţă oamenii veniţi să se distreze la nuntă erau cetăţeni respectabili, cu carte de muncă şi venituri declarate regulamentar la Fisc.
La nunta anului din Micro 40, cum ar putea fi catalogat evenimentul de astăzi din acest cartier periferic al Galaţiului, invitatele au făcut senzaţie cu ţinutele lor desprinse parcă din cărţile de colorat cu sclipici. Cred că era ordin de zi pe unitate ca femeile prezente la această nuntă să aibă cel puţin paişpe culori pe dînsele, sclipiciul fiind piesa de rezistenţă. Sclipici pe pleoape, sclipici pe rochie, sclipici în păr, de te întrebai dacă nu cumva au fost scăpate într-un butoi cu sclipici. Iar bărbaţii care le însoţeau pe aceste (desigur) doamne desăvîrşite erau mîndri nevoie mare de consoartele lor, aşa că au încercat să îşi demonstreze potenţa aruncînd cu bani în lăutari. Dedicaţiile au curs cu volumul dat la maxim pînă către ora 15.00. cînd alaiul şi-a mutat cortul (cartierul) general la Starea Civilă, judecînd după claxoanele infernale care au luat locul manelelor, la plecarea maşinilor din parcarea blocului O1.
