Fondul de investiţii care deține centrul comercial Galaţi Shopping City a achiziţionat platforma industrială Intfor. Suprafața totală a terenului este de 17 hectare.

NEPI Rockcastle, unul dintre cei mai mari investitori din sectorul imobiliar din Europa, se simte bine pe malul Dunării. După ce a ridicat Galați Shopping City, acum intenționează să demareze un proiect imobiliar mixt, pe strada Portului.

Altfel spus, proiectul vizează atât construirea de spații rezidențiale, cât și comerciale.

“Ne concentrăm pe strategii de investiţii pe termen lung. În acest sens, proiectele imobiliare NEPI Rockcastle oferă comunităţilor soluţii viabile şi eficiente, care definesc un stil de viaţă modern; viitorul este reprezentat de locuri şi spaţii unde oamenii au acces facil la toate aspectele calitative ale vieţii. Noua tranzacţie subliniază şi mai mult încrederea grupului în atractivitatea proiectelor mixte – retail şi rezidenţial. Estimăm că lucrările pentru proiectul din Galaţi vor demara în 2023, după obţinerea autorizaţiilor necesare”, a declarat Marius Barbu, Asset Director NEPI Rockcastle.

Tranzacția, a cărei valoare este confidențială, a fost intermediată de Colliers, agenţie care s-a implicat și în achiziţionarea terenului pe care a fost construit actualul centru comercial Galaţi Shopping City.

“Terenul este situat pe strada Portului din Galaţi, foarte aproape de zona centrală, dar şi de promenada oraşului, şi permite un concept flexibil, cu mixul de funcţiuni ajustabil după cerinţele pieţei”, explică Sinziana Oprea, Director Land Agency la Colliers.

Una peste alta, fie că vin dinspre administrațile locală și centrală, fie din mediul privat, se pare că investițiile curg în ultima vreme la Galați. Și asta nu poate decât să ne bucure, trecând peste aspecte care țin de politică, sau de alte interese.