Cercetători din cadrul Universității Dunărea de Jos afirmă că a spăla carnea de pui este o greșeală, cu riscuri majore pentru sănătate
Atunci când speli carnea de pui nu faci decât să împrăștii prin bucătărie o bacterie, numită Campylobacter. Acest microorganism reprezintă cauza majorității infecțiilor gastro-intestinale.
Pare foarte ciudat să nu speli un aliment înainte de preparare, ba chiar împotriva bunului-simț. Dar, atunci când afirmația este făcută de către un profesor dr. universitar, trebuie luată de bună și aplicată.
„Ar trebui să nu spălăm carnea de pui, ar trebui să separăm foarte clar momentele în care noi preparăm alimente în stare crudă faţă de alimentele pe care le preparăm şi le tratăm termic.”, a spus profesor dr. Daniela Borda, de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor Galați.
Explicația e simplă – bacteriile sunt distruse atunci când sunt preparate termic la peste 75 de grade Celsius, deci carnea nu mai necesită spălare.
Evident, asta în cazul în care nu aveai de gând să o consumi sub formă de sushi de pui!
Următorul aspect, perfect logic, este că ar trebui și să folosim ustensile diferite, pentru carne, pește şi legume. A folosi același tocător pentru toate alimentele duce la fel de bine la răspândire bacteriei.
Sursa: Dcnews
Citește și: Universitatea „Dunărea de Jos” a lansat licitația pentru cea mai mare navă de cercetare din Europa