Organizatorii se laudă cu aceeași “rețetă” care i-a făcut și în anii trecuți pe gălățeni să vină în Piața Centrală pentru a-și umple cămările. Adică 300 de agenți economici dintre care 100 de producători. Nici la a XVII -a ediție nu lipsesc micii și berea, dar și ceva mai sofisticat: Chef Antonio Passarelli vine la Galați pentru a face o demonstratie de “Fantezie de legume cu pâine”.
E drept că Târgul de toamnă Galați 2018 se desfășoară în aceeași perioadă cu Oktoberfest, dar, să fim serioși, vorbim de un public diferit. În plus, Oktoberfest a fost cam nașpa anul trecut și ca organizare (reprezentanților Oktoberfest le-a căzut panoul în cap) și ca rezultate (0.07 litri de bere de persoană și 0,07 mici parcă sună a eșec, nu?).
Revenind, la Târgul de toamnă anul ăsta murăturile pot roși de atâta socialmedia. Nu glumesc, cei de la Administrația Piețelor au lansat o dată cu târgul proiectul #merglapiatadingalati. Care funcționează cam așa: gălățenii sunt invitați să posteze pe diferite rețele de socializare poze cu producătorii sau cu produsele care le-au atras atenția. Sau cu ce nu le-a plăcut, de ce nu.
În rest, dacă aveți chef de oficioși gen Costel Fotea, Ionuț Pucheanu & comp. veniți în piață vineri la ora 10.00. Dacă nu, evitați podiumul la ora respectivă și dați-vă găseală direct cu producătorii. Mai ales că, se laudă directorul Viorica Sandu, aceștia pot expune gratuit anul acesta (Administrația Piețelor nu le cere niciun ban) fapt ce presupune că și prețurile vor fi mai mici.