pucheanu
Nicusor Ciumacenco
danubius2013

Corneliu Istrate de la Vega ’93, disperat de un comando de țigani

De Iulian Grosu pe 10 mar 2013, 22:50
Corneliu Istrate a aflat și el cum e să fii spoliat pe șestache
Corneliu Istrate a aflat și el cum e să fii spoliat pe șestache
De țigani e bine să te ferești și cînd sînt morți de 40 de zile, că nu se știe cum o să reușească să bage vastu’ în portofelu’ lu’ matale, așa îmbălsămați cum sînt. De multe ori, ca român pățit, îi ocolești pe țigani ca pe ziua de plătit rata la bancă, căci dacă te intersectezi cu ei ai numai  de pierdut. Iar ei, logic, de cîștigat. De produs, de prăduit. Ce te faci însă atunci cînd jobul tău este în țigănie, deci pentru a cîștiga un ban grămadă trebuie să îi suporți luni de zile pe țigani?
Firma Vega ’93 Galați, care aparține afaceristului Corneliu Istrate, s-a apucat de puțin timp de modernizarea străzii Unirii. Strada asta, care este paralelă cu b-dul George Coșbuc și care se întinde pe o distanță de vreo 5 kilometri, din Bariera Traian pînă pe la Cimitirul Eternitatea, nu a văzut asfalt și canalizare de cînd mama ei a făcut-o, adică în urmă cu 100 de ani. Cum-necum, Istrate de la Vega ’93 a reușit să pună mîna și pe această lucrare care face cîteva milioane de euro, în ciuda faptului că inițial pierduse licitația în fața unei firme din Constanța.  

Termitele tuciurii de pe str. Unirii

Inițial, perimetrul de pe strada Unirii a fost delimitat cu gard din fier
Inițial, perimetrul de pe strada Unirii a fost delimitat cu gard din fier
Bun, nu intrăm acum în amănunte cu privire la lucrarea propriu-zisă, ci semnalăm un alt aspect, oarecum minor, dar reprezentativ pentru municipiul reședință de județ Galați. De vreo două săptămîni, Istrate de la Vega ’93 a căzut pradă unui comando țigănesc care locuiește pe strada Serei, aflată la doi pași de Unirii. La un moment dat, au început să dispară fieroangele folosite de constructor pentru delimitarea perimetrului unde se lucrează (vezi foto alăturat și pe banda de jos). Și au început să fie furate nu doar grilajele din fier care odinioară încercuiau lucrarea, ci și indicatoarele fosforescente care îi avertizau pe șoferi să fie atenți să nu cadă naibii în șanțurile de 2 metri adîncime săpate de Vega ’93.
Dacă am înțeles eu bine, după primul furt Istrate (mă rog, subalternii lui) a adus alte grilaje din fier, gîndindu-se că țiganii se vor liniști, că și-au făcut plinul. Aiurea, ați văzut vreodată țigan sătul? De cîteva zile, șanțurile săpate de muncitorii de la Vega ’93 pe strada Unirii sînt absolut nesecurizate, lăsate la voia întîmplării. În gropile astea pot cădea cu tot cu mașină șoferii mai puțin experimentați (ca să nu zic bătuți în cap), dar și copiii sau bătrînii care locuiesc în zonă. Pentru că nu are grijă să protejeze civilii de zona în care efectuează lucrări, Corneliu Istrate de la Vega ’93 ar trebui să primească o amendă consistentă.  O să încerc să dau mîine de Corneliu Istrate să aflu dacă are vreun plan de contracarare a țiganilor și dacă a plătit sau nu vreo amendă pînă în prezent pentru că nu respectă legislația cu privire la protecția muncii.

Textul acesta a fost scris, gindit si conceput ca un pamflet. In consecinta va rugam sa-l consumati ca atare!

no comment no comment no comment
Categorii: Din Galaţi
Credem ca ai mai fi interesat si de:

2 Comentarii »

Ziarul Antidotul nu-si asuma responsabilitatea juridica pentru parerile exprimate in rubrica intitulata "Comentarii".

Ascunde Comentariu  nazi a spus:
2013-03-11 00:02:12
Până când să-i mai suportăm pe borâţii ăştia?
Ascunde Comentariu  khayman a spus:
2014-02-08 14:58:01
Nume:
E-mail: (nu se face public)
Comentariu:
Adauga
Butunoiu Dorin
Sondaj

Pe cine ați vota la Primăria Galați?

Voteaza acum
Mareea
danubius 2
concurs mareea
Anunturi antidotul.ro
Adauga anuntul tau